Aktivni dan Udruge žena poduzetnica Banovine

U subotu, 13. travnja 2019. pod pokroviteljstvom grada Gline, Udruga žena poduzetnica Banovine bit će domaćin ženama poduzetnicama iz različitih dijelova Hrvatske –Udruzi žena poduzetnica iz Pule te članicama Ženske perspektive, a na događaju nazvanom Lobbyng for Shopping (solidarno kupovanje proizvoda i usluga u vlasništvu poduzetnica). Za svoje gošće, domaćini su pripremili bogat program cjelodnevni program – od upoznavanja s poviješću Banovine, obilaska grada, susreta s gradonačelnikom do predavanja i razmjene iskustava.
Da podsjetimo: Udruga žena poduzetnica Banovine osnovana je 2018. godine i broji 30 članica. Predsjednica je Slavica Crnković. U svojim aktivnostima, Udruga ima podršku gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem.

Članice Udruge uključene su u projekt Ženska perspektiva kojim će se obuhvatiti 50 poduzetnica iz sedam najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj koje će pohađati profesionalnu edukaciju u sklopu koje će usvajati poduzetničke vještine poput razrade projektne ideje i formiranja proizvoda, pripreme poslovnog plana, osnova financija i računovodstva, te marketinga, kao i socijalne vještine poput komunikacije, upravljanja vremenom. Također, Udruga promovira umrežavanje žena kroz projekte Lobbying for Shopping s Udrugom žena poduzetnica iz Pule. Udruga žena poduzetnica Banovine je sudjelovala u studenom 2018. sa svojim proizvodima u Puli, a ovo je uzvratni Lobbyng for Shopping u subotu u Glini. Tako se vrijednost organiziranja i umrežavanja s drugima, koje imaju godine rada i dragocjenog iskustva iza sebe, već sada vidi…

 


Očito je da u Hrvatskoj nedostaje poduzetničkog duha, da je poduzetnik osoba koja preuzima odgovornost sama za sebe, da iz ničega stvara nešto, da se kultura poduzetništva formira od vrtićke dobi, da je poduzetništvo stil života…Ovdje su se posla primile žene – jer one, nije tajna, često drže sve ćoškove kuće…I dobro je da sve one koje se odvaže uhvatiti u koštac sa zamkama poduzetništva, ovako umrežene znaju da nisu same, da imaju potporu i adresu za svaku nedoumicu i pitanje…Rad, kreativnost, upornost, strpljivost…i sve drugo što treba, ostaje na njima… A i malo sreće neće im biti na odmet.
Stoga članice Udruge žena poduzetnica Banovine i njihove gošće pozivaju žene Sisačko – moslavačke županije da u subotu u vremenu od 12.00 – 16.00 sati dođu Hrvatski dom u Glini razgledanjem, kušanjem i kupnjom ponuđenih proizvoda podrže ovaj vrijedan projekt.
Za ps – portal Katica Gašljević Tomić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here