Večeras u Sisku – Macbethovi

“Hrabar škotski general Macbeth prima proročanstvo od tri vještice da će jednog dana postati kralj Škotske. Ambiciozan i potaknut od strane svoje žene, Macbeth ubija kralja Duncana i preuzima škotski tron. Nakon ubojstva, pun je osjećaja krivnje i paranoje. Prisiljen je da počini sve više i više ubojstava kako bi zaštitio sebe od neprijatelja i sumnje, te ubrzo postaje tiranski vladar. Krvoproliće i građanski rat ubrzo će odvesti Macbetha i damu Macbeth u sferu ludila i smrti.”

Predstava analizira odnos dvoje ljudi, muškarca i žene koji su se našli u situaciji da svojim odlukama odlučuju o svojoj sudbini. Ali ne samo svojoj, nego i svih koji ih okružuju.O sudbini društva.
Zašto pojedinac u određenoj situaciji bez obzira na postojeći moralni kompas donosi pogrešne odluke i iz pozitivnog se pretvara u negativan lik? Kako ambicija i častohleplje motiviraju čovjeka i vode ga kroz život? Koliko ljude određene situacije zbližavaju i istovremeno grade zid među njima?

Predstava je interdisciplinarna (suvremeni ples i gluma), te se u prvom redu bavi psihološkim aspektom ove Shakespearove tragedije.

Režija: Tihomir Kosić (Scena Sisak)
Koreografija: Aletea R. Mart (Top Step)

Glazba: Rok Nardin
Produkcija video trailera: Hot Hat Production
Visual: Paks Visual Design

Ovo je tekst koji najavljuje novu predstavu Macbethovi iz umjetničke kuhinje Scene Sisak, a koju premijerno možete pogledati večeras u 20 sati u Kazalištu 21.

Nakon sjajne predstave od prije dvije godine “Intimus” u kojoj su briljirale dvije glavne ženske uloge: Tamara Jovanović i Kristina Hodak i koju je publika bila izrazito dobro prihvatila, a zatim i hit predstave za djecu Bajka o bajkama, režiser i glumac Tihomir Kosić se odlučio okušati u novoj predstavi o kojoj informacije stižu na kapaljku. Ono što se zna je to da u predstavi Macbethovi glume Tihomir Kosić i Aletea Rogulja Mart, te da je predstava u sklopu Županijske smotre kazališnih amatera.

Ulaz besplatan.

"Macbethovi" uskoro… Aletea Rogulja Mart Tihomir Kosić

Gepostet von Scena Sisak am Montag, 25. März 2019

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here