Pregled sela Mala Gorica: Gradonačelnik održao kolegij na otvorenom – evo detalja

KOLEGIJ NA OTVORENOM U MALOJ GORICI

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović zajedno sa suradnicima, pročelnicima svih Upravnih odjela zbog problematike u Maloj Gorici održao je kolegij na otvorenom, a o detaljima ga je upoznao povjerenik Mjesnog odbora Mladen Marijašević i ostali žitelji.
Teme razgovora bile su vezane za nedostatak prostora za okupljanje žitelja Male Gorice, obzirom selo nema Mjesni dom, zadatak je isprojektirati prostor uz trgovinu za potrebe i vatrogasaca i mještana za okupljanje.
Gradonačelnik i suradnici obišli su obje škole, novu Područnu školu koja je u funkciji i staru, ruševnu školu za koju se istaknulo da bi se mogla obnoviti kada se ispitaju imovinski odnosi.
Ujedno gradonačelnik se upoznao s problematikom nedostatka vodovoda, što je elementarni problem, a stav je struke da će se morati povući cjevovod iz sada novog Regionalnog vodovoda prema Lekeniku. Tu čekamo rezultate europskog fonda.
Također se otvorio problem neasfaltiranih prometnica koje su u ingerenciji Sisačko-moslavačke županije tj. Županijske uprave za ceste. Grad bi se tu obvezao sufinancirati sa 50 %, ali se trebaju odrediti prioriteti unutar 4 km prometnica, što županijskih, što gradskih nerazvrstanih. Gosti su u Maloj Gorici pregledali i plato kraj Kapelice Majke božije snježne za što je dogovoreno da se ide projektirati rukometno igralište.
Gradonačelnik je istaknuo kako se ovaj dio grada Petrinje malo zapostavio, a razlozi su bili uvijek vezani za financijsku konstrukciju, što danas kada fondovi EU nude mogućnosti može se popraviti.
„U Malu Goricu se dolazilo samo kad su bile poplave, jer je to bilo elementarno i to s Hrvatskim vodama treba trajno riješiti i zaštiti Malu Goricu. Kad to bude riješeno, onda ćemo lako riješiti igralište i ostale sadržaje koji trebaju“ , rekao je između ostalih gradonačelnik.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here