Tužan prizor: Nasmiješeni medo među hrpom smeća u Petrinji

Autor:Miroslav Šantek

Da je sve više divljih odlagališta smeća u prirodi u i oko grada Petrinje nije nikakva novost. Često niču iz jednog vrlo jednostavnog razloga – zato što ti neodgovorni građani ne boje kazne, a rijetko tko i prijavljuje nekoga kad ga vidi da baca smeće. I situacija će sasvim sigurno u budućnosti biti još gora.

Evo jednog najnovijeg. Nalazi se na zapadnom petrinjskom brdu, tik ispod groblja sv. Trojstvo, na šumskom putu koji vodi prema šumi Drum i dalje prema izlazu na Novo Selište. Ovim putem prolaze zaljubljenici u prirodu, s jeseni berači kestena, a noću se ovdje parkiraju ljubavnici u automobilima. Pored tog puta, u dubokoj travi leži friška gomila smeća kojom dominira jedan veliki, nasmiješeni medo.

Igračka velikih dimenzija bačena je u travu, po njoj se nakupio smrad smeća, kiša ga je natopila i počinje truliti, ali on se i dalje smije. Do jučer je još zabavljao neko dijete, a onda, iz tko zna kojih razloga postao višak. Netko je rekao: baci i njega u smeće.

A sigurno je mogao još dugo živjeti i razveseljavati neko drugo dijete. Samo da su ga ostavili kao poklon na nekom drugom mjestu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here