Uspješan aktivni dan Lobbing for shopping u Glini

Kao što smo i najavili, u subotu, 13. travnja 2019. pod pokroviteljstvom Grada Gline, a u organizaciji Udruge žena poduzetnica Banovine u Glini je održan e aktivni dan nazvan Lobbyng for Shopping (solidarno kupovanje proizvoda i usluga u vlasništvu poduzetnica). Za svoje gošće -50-tak žena koje su stigle Istre i Slavonije, domaćini su pripremili bogat cjelodnevni program. Članice BPW Pula na čelu s predsjednicom Alidom Perkov dočekala je predsjednica Udruga žena poduzetnica Banovine Slavica Crnković u restoranu Brioni. Tu su se žene malo odmorile, okrijepile domaćim proizvodima i upoznale s kratkom poviješću ovog kraja. Naravno, rado su se za uspomenu slikale kod spomen tenka, na legendarnom mjestu predaje 21.kordunskog korpusa.
U prostorijama gradske uprave, poduzetnice je primio gradonačelnik Stjepan Kostanjević sa suradnicama – Melitom Lončarić Biškup i Lanom Štajcar. U obraćanju je istaknuo da Udruga poduzetnica ima nepodijeljenu podršku gradske vlasti i zahvalio se svima koji su doprinijeli da se ovaj susret dogodi. Posebno su ga pozdravile prof.dr. sc. Alida Perkov iz BPW Pula i Dragica Karajić iz Ženske perspektive. Nakon toga, svi zajedno su krenuli u kraći obilazak povijesne jezgre Gline uz stručno vodstvo prof. Lidije Klobučar.
U predvorju Hrvatskog doma postavljeni su prigodno ukrašeni bogati stolovi puni različitih domaćih proizvoda – od meda i medenjaka, vina, rakije, likera, pekmeza, sokova, ručnih radova pa do kozmetičkih proizvoda na bazi bilja. Tu je, zahvaljujući angažmanu Milane Lisac, bio i humanitarni štand na kojem se po simboličnim cijenama prodaju darovani predmeti, a prikupljeni novac ide onima za potrebe mladih kojima je najpotrebnije. Ovaj put je to plaćanje maturalnog putovanja za jednog učenika. Upravo tijekom pisanja ovog članka doznali smo da je prikupljeno 1300,00 kn, a ostatak do potrebnih 2000,00 kn uplatit će članice BPW Pula, koje su gostovale ovaj vikend u Glini.
U dvorani je održano kraće predstavljanje nazočnih udruga. Domaćine je predstavila Slavica Crnković, BPW Pula Alida Perkov, a Žensku perspektivu Dragica Karajić. Prof.dr.sc. Alida Perkov naglasila je važnost lobiranja u poduzetništvu za koje žene obično nemaju vremena. Tako su se dosjetile da se udruže i to rade jedna za drugu, a članice svoje udruge nazvala je „ženama koje nemaju vremena“ – u što kraćem vremenu žele obaviti što više posla. Na kraju, skupu se kratko obratio gradonačelnik Stjepan Kostanjević. Održan je i okrugli stol na temu Žene u gospodarstvu koji je moderirala gđa Kristina Bulešić. Istom je nazočio Ivica Solomun, predsjednik Udruženja obrtnika Petrinja, Glina, Topusko.
Tijekom popodneva nastavljeno je druženje, razmjena iskustava, kušanje i kupovanje proizvoda. Sve je bilo nekako spontano, a u zraku se osjećala srdačnost i neposrednost. Tako je to kad se žene slože, zajedno rade i organiziraju…A za kraj, srca su razgalili mladi glinski tamburaši…Vjerujem, svatko je nešto dobio od ovog posebnog dana – novo iskustvo, prijateljstvo, kontakt, ideju…I u tome je smisao…Organizatori i sudionici ovog aktivnog dana zahvalni su svima onima koji su se odazvali pozivu i došli u Hrvatski dom u Glini te na bilo koji način – nazočnošću i kupnjom ponuđenih proizvoda podržali ovaj vrijedan projekt.
Za ps – portal Katica Gašljević Tomić

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here