Petrinja: Dvije priče iz “Lovraka”

Iz petrinjske OŠ Mate Lovraka stigle su nam dvije zanimljive priče. Evo što se dogodilo.

Integrirani dan, 2. razredi

Učenici drugih razreda OŠ Mate Lovraka obilježili su 15. travnja Tjedan zdravlja kroz integriranu nastavu. Kroz više radionica pod vodstvom učiteljica Ivančice Bešlić i Klare Jozinović te pomoćnika u nastavi Leona Rogulje Marta učenici su ponovili nastavne sadržaje te važnost i potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u cilju očuvanja zdravlja i primjene zdravih stilova života.
Učenici su kroz radionicu pripremali zdrave obroke s voćem i orašastim plodovima, izradili plakate s dijelovima tijela te kroz razne tjelesne aktivnosti ponovili važnost svakodnevnog bavljenja sportskim aktivnostima. Samostalno su pripremali zdrave obroke i s veseljem ih blagovali, a sve je blagoslovio vjeroučitelj Vjekoslav Uvalić.
Učenici su na svoju radionicu ugostili i ravnateljicu škole Ankicu Krnjajić Magdić i s veseljem joj prezentirali sve što su pripremili. Ravnateljica je s oduševljenjem probala sve što su učenici pripremili te pohvalila njihovu ideju i uloženi trud.

Četvrti nastup učenika OŠ Mate Lovraka Petrinja na Mathemi u Koprivnici

U petak 12. travnja tri ekipe učenika 5. i 6. razreda sudjelovale su na već tradicionalnom Festivalu matematike – ekipnom natjecanju Mathema u Koprivnici. Na izvrsno organiziranom natjecanju naši učenici ostvarili su vrlo dobre rezultate. Ekipa učenika 6. razreda imenom Paralelogram u sastavu Lucija Gloc (kapetan), Leon Kadečka i Marin Tepić osvojila je odlično 12. mjesto u konkurenciji 47 ekipa.
Učenici 5. razreda sudjelovali su s dvije ekipe. Ekipa pod nazivom EPL3 (Petar Duspara, Ewa Vidović i Lana Čolić) osvojila je 19., a G3 (Borna Ugarković, Luka Tomić i Vanja Šabić), 28. mjesto od 41 ekipe koje su nastupile u konkurenciji 5. razreda.
Lijepo iskustvo natjecanja i druženja s vršnjacima, ponijeli su naši učenici iz Koprivnice, a nastup na Mathemi omogućila nam je tvrtka INA d.d.
Zoran Crljenica, prof.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here