Potraga za uskršnjim jajima

Dan prije proljetnog odmora učenici iz produženog boravka OŠ Mate Lovraka Petrinja zajedno s učenicima 3.b razreda začinili su dječjom igrom traženja pisanica koje je uskršnji zeko sakrio u školskom vrtu. Ovaj put zeko nije ostavljao tragove, već je pripremio plan za učenike prema kojem će se snalaziti u prostoru od starta do cilja. Za mlađe učenike pripremio je jednostavnije zadatke sa startom ispred školske dvorane pod krošnjom breze, dok su se stariji učenici trebali prisjetiti orijentacije prema Suncu, sa startom ispred glavnog ulaza škole.
Svi su se zainteresirano prihvatili zadataka i slijedili točno upute prema planu. Nisu mogli sakriti svoje oduševljenje kad su pronašli prve pisanice, skrivene u grmlju i neobičnim mjestima u školskom vrtu. Bilo je i onih učenika koji su se malo udaljili od cilja, ali su to brzo popravili svojom upornošću i znatiželjom. Zajedničkim snagama napunili su košaru uskršnjim šarenilom. Zeko ih nije zaboravio nagraditi. Svi su dobili ukrasne i čokoladne pisanice. Za učenike u produženom boravku uskršnji je zeko pripremio i male poklone. Svi su bili jako veseli i sretni.
Boraveći na svježem zraku sa svojim učiteljicama, igru su upotpunili tjelesnim aktivnostima. Hodali su i trčali sa zadatkom formiranja oblika pisanice, pjevali i plesali oponašajući pokrete pilića, koke i zečića, što im je bilo jako zabavno. I dok je školsko dvorište odzvanjalo dječjom cikom i smijehom, u daljini je školski domar mirno kosio travu, da nam proljeće bude što zelenije.

Učiteljica u produženom boravku: Zdenka Gašparić Baniček

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here