Aktualni sat 23. sjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje

U Velikoj vijećnici Grada Petrinje 24. travnja, održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje. Sjednica je započela usvajanjem Skraćenog zapisnika s prethodne sjednice te nastavljena Aktualnim satom u sklopu kojeg su gradski vijećnici postavljali pitanja Darinku Dumboviću, gradonačelniku Grada Petrinje i suradnicima.
Prvo pitanje na Aktualnom satu postavio je vijećnik Željko Tonković, a odnosilo se na Mjesni odbor Novo Selište, odnosno vijećnik iznosi da se žitelji ovdje sami organiziraju i volonterskim radom održavaju igralište, parkiralište i kupalište, te napominje kako bi bilo dobro da se proširi zona za oprašivanje komaraca do njih. Drugo pitanje se odnosilo na bespotrebno postavljenje dva semafora kod Poduzetničke zone Moščenica-Poljana na Hrvatskim cestama.
Gradonačelnik Dumbović odgovora na postavljena pitanje te konstatira podržava volontiranje i da će prihvatiti konkretne zahtjeve žitelja N. Selišta.
Što se tiče semafora, gradonačelnik izvještava da su bili nekoliko puta na sastanku s gospodinom Škorićem, generalnim direktorom Hrvatskih cesta, ali da su oni postavili uvjete te Grad u tom slučaju ne može ništa.
Sljedeće pitanje postavila je vijećnica Luca Gašpar Šako, uputila je pitanje vezano za prosvijed protiv nuklearnog otpada u Dvoru koji je početkom travnja organiziran i na kom su bili uz gradonačelnika i brojni aktivisti iz Petrinje, te tko je platio ručak na Djedu.
Na što je gradonačelnik odgovorio da uvijek podržava ovu inicijativu i opće je poznat stav Grada Petrinje i nastojanja da se svakako zaustavi ova inicijativa za mjesto odlaganja otpada baš u našem susjedstvu.
Vijećnica Gašpar Šako osvrnula se na tv prilog Nove TV o ulaganjima u poduzetništvo.
O toj temi je gradonačelnik odgovorio kako Petrinja ima sjajan status što se tiče pomoći poduzetnicima, a čeka se resorno ministarstvo da dade određenu najavljenu podršku.
Ministar Pavić je izjavio kako će u vrlo skoro vrijeme posjetiti Petrinju obećao je gradonačelnik.
Posljednje pitanje postavio je vijećnik Mihael Jurića koje se odnosilo na problematiku dobivanja višerostuko veće ponude projektanata koji konkuriraju na naše natječaje od planiranih sredstava. Mislio je na projektantske ponude za dvoranu i svlačionice u Češkom selu gdje je ponuda za 10 milijuna veća.
Gradonačelnik upućuje na problematiku porasta tržišnih cijena, odnosno cijena radne snage te da postoje tri mogućnosti sa suočavanjem s tom problematikom, a to je podizanjem kredita, nacionalnom komponentom te prodajom gradske imovine.

petrinja.hr

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here