Prvi međunarodni hokejaški turnir u Sisku

Autor: Marjan Gašljević

U sisačkoj Ledenoj otvoren je prvi hokejaški međunarodni turnir škola hokeja U-8 i U-10 na kojem sudjeluje 9 hokejaških ekipa iz Hrvatske, BiH i Srbije. Turnir se održava danas 27. travnja i sutra 28. travnja 2019. godine.
Sisačku Ledenu „pokorila“ je dobra atmosfera kojoj poseban štih daju mali hokejaši srčano se boreći za svaki pak, za svaki gol kojemu se posebno raduju. Mali hokejaši se posebno ističu sportskim ponašanjem ali zadivljuje i njihova vještina klizanja i baratanja pakom te shvaćanja hokejaške igre.
Izuzetno je zanimljivo gledati ih na ledu gdje izgledaju u najmanju ruku „opako“ sudarajući se i ovoj izuzetno brzoj i dinamičnoj igri. Poslije, kada ih pogledate u „civilu“ ne možete si zamisliti da su to oni maloprije naizgled „opaki“ dečki i djevojčice koji nemilosredno jure za pakom pokušavajući ga osvojiti i zapucati prema protivničkom golu. Uglavnom bebasta nasmijana lica koji uživaju u druženju i igri na ledu i van njega ma odakle tko od njih dolazio.
Posebna priča su mnogobrojni roditelji i članovi obitelji koji prate male hokejaše i navijaju za njih bez obzira koji i čiji dres nosili ta razmjenjuju iskustva ugodno se družeći na tribinama Ledene.
Turnir protiče u sjajnoj organizaciji ŠRC Sisak i KHL Sisak čiji su najveći support roditelji malih hokejaša koji su se istinski potrudili da sisački hokejaški gosti budu dobro ugošćeni i da su im stalno na raspolaganju.
U svakom slučaju mali sisački hokejaši nude nadu u sjajnu budućnost sisačkog hokeja, a svi koji su se uključili u organizaciju i posao oko turnira i da se svaki klub ubuduće radosno odazove na natjecenje u Sisak Grad sporta.
Turnir se nastavlja sutra 28. travnja u 9.00 sati pa svatko tko želi gledati dobar hokej i uživati u dobroj sportskoj atmosferi je dobrodošao u sisačku Ledenu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here