Saznali smo kad će “proraditi” uređaj za magnetsku rezonancu u sisačkoj bolnici

Prijeko potreban uređaj za sve građane Sisačko- moslavačke županije je napokon kupljen, stigao je i u fazi je postavljanja u sisačkoj bolnici dr. Ivo Pedišić. Župan Ivo Žinić sa svojim zamjenicima Ivanom Celjakom i Romanom Rosavcem obišao je instaliranje uređaja vrijednog oko  milijuna kuna, a od srijede ponovno kreće montaža od radnika stručnjaka stranaca i oko 15 svibnja uređaj bi trebao početi s radom. Uređaj će kako kaže Žinić raditi non – stop, od jutra do večeri, a po potrebi i duže. Kaže i da su liječnici radiolozi koji ovdje rade već educirani, a dolazit će u pomoć i stručnjaci sa okolnih kliničkih centara.

Ovim uređajem će se moći napraviti magnet glave, vrata, prsnog koša, trbuha, ramena, koljena i cijelog lokomotornog sustava kao i cijelog abdomena. Na dan će se moći obraditi do 22 pacijenta – kaže ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujemnović.

Radovi na Središnjem paviljonu teku zamišljenom dinamikom i građevinski radovi će biti završeni u siječnju iduće godine, a svečano otvorenje u svibnju iduće godine. Znači za godinu dana – kaže Žinić. Vrijednost radova je 106 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini od oko 70 milijuna kuna, oko 20 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo financija dok je ostatak sredstava osigurala Sisačko-moslavačka županija.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here