Slavlje u Petrinji – otvoren nogometni teren s umjetnom travom

DIM KOJI SE DIŽE visoko u zrak na vrućem proljetnom suncu govori samo jednu stvar – netko je zapalio veliku vatru,netko roštilja, priprema puno hrane za puno usta. A taj dim se vidi izdaleka kad priđete prostoru nogometnog stadiona u Petrinji na prvomajsko podne. Oko prostora svlačionica i prostorija kluba NK Mladost okupilo se puno ljudi. Sjede za stolovima i jedu pečeno meso i kobasice i to sve besplatno jer danas je fešta. Danas se otvara novi sportski objekt u Petrinji, nakon preko trideset godina, pomoćni nogometni teren je potpuno promijenio izgled. Na 7.000 m² je postavljena podloga od umjetne trave, a cijeli projekt je vrijedan oko 2 milijuna kuna, od čega je 1.200.000,00 kn financirao Grad Petrinja a drugi dio Hrvatski nogometni savez i Predsjedništvo Mladosti.

Tim povodom na novom igralištu okupili su se i gosti koji su došli na svečano otvorenje ovog terena: Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a,Zoran Cvrk, pomoćnik izvršnog direktora HNS-a, Stjepan Merkaš, koordinator HNS-a i predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije i Davor Ivić, član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije,  Neven Žužić, predsjednik NK „Mladost“ i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Novo igralište s umjetnom travom pored stadiona NK Mladost

PETRINJSKI NOGOMET ne bi trebao imati problema s popunjavanjem svojih redova. U ovom trenutku čak 160 djece trčakara zelenim travnjakom i od svojih trenera uči tajne nogometa, a raspoređeni su u pet skupina prigodno nazvanih za njihov uzrast:, limači, mlađi i stariji pioniri, te juniori, a razmišlja se i osnivanju kadetske momčadi.Neki novi polet NK Mladosti se dogodio u posljednje vrijeme kad je mjesto predsjednika izabran poduzetnik Neven Žužić i kad su se dogodile značajne promjene na uređenju stadiona i ostalih uvjeta za nogometaše. Stadion je uređen, postavljena je rasvjeta na Gavrilovićevom igralištu a evo, otvorenje i ovaj kapitalni sportski objekt koji sasvim dobro izgleda iz zraka – slike snimljene dronom obilaze svijet putem facebooka.

Svečano otvorenje igrališta: s lijeva na desno – petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a i Neven Žužić, predsjednik NK Madost

 ZAJEDNIČKIM PRESIJECANJEM VRPCE igralište s umjetnom travom su svečano otvorili Zorislav Srebrić koji je okupljenima spomenuo važnost interesa djece za hrvatski nogomet koji je iznjedrio mnoge nogometne veličine, između ostalog i aktualnog Luku Modrića kojeg pozna cijeli svijet, a koji je također krenuo sa skromnim uvjetima za trening iz malog gradića, a petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, čovjek koji gura ovu ideju izgradnje pomoćnog igrališta već duže vrijeme jenajavio i nove projekte koji će razveseliti sve petrinjske sportaše. Ta famozna sportska dvorana – nedosanjani san evo već nekoliko generacija petrinjskih sportaša je obećavana iz usta cijele plejade političara koji je nisu napravili, a Dumbović kaže da će uskoro krenuti gradnja tog ključnog objekta:Grad Petrinja izdvaja jako velika sredstva za sport ali nikada nije dovoljno zato ovdje se svečano obvezujem da ćemo u ovoj godini započeti radove na sportskoj dvorani koja je preko 33 milijuna kuna, da ćemo u Češkom selu imati novi dječji vrtić, da ćemo svlačionice u nogometnom klubu u Koloniji započeti također za oko mjesec dana, natječaji su gotovi, kandidati su već skoro izabrani, sredstva su osigurana iz Intervencijskog plana i to je u ovoj godini novih 40 i nešto milijuna kuna investicija u grad Petrinju.

OVAJ NOVI SPORTSKI OBJEKT nakon svečanog i službenog otvorenja kojeg je blagoslovio trajni đakon Vjekoslav Uvalić su odmah isprobali najmlađi petrinjski nogometaši i čini se da su vrlo zadovoljni. Kad malo bolje čovjek razmisli, što bi dale one generacije petrinjskih nogometaša koji su danas samo promatrači nogometnih zbivanja i nepovratni zaljubljenici u nogomet, a koji se nalaze širom svijeta, da su imali ovakve uvjete za trening. Njima sigurno osmijeh ne silazi s lica, a fešta otvorenja igrališta se nastavila do duboko u noć kojom se orila pjesma koja se čula po cijeloj Petrinji.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here