Prijave na besplatne radionice Coca-Coline podrške mladima i dalje otvorene za mlade u Sisku

Radionice usmjerene na osnaživanje vještina i znanja traženih na tržištu odlična su prilika za mlade koji traže posao

Besplatne dvodnevne radionice programa Coca-Colina podrška mladima održat će se 9. i 10. svibnja u Sisku, u prostorima Turističke zajednice grada Siska.

Visoka nezaposlenost, ali i nepodudarnost vještina i znanja koje mladi imaju s onima koje traže poslodavci potaknula je Coca-Colu HBC Hrvatska na pokretanje ovoga društvenoodgovornog projekta. Projekt Coca-Colina podrška mladima počeo je 2017., a zbog pozitivnih povratnih informacija i visokoga postotka mladih polaznika koji su po završetku programa u kratkome roku pronašli posao u ovoj se godini provodi s još ambicioznijim ciljevima. U prve je dvije godine provedbe projekta u radionicama sudjelovalo oko tisuću polaznika diljem Hrvatske, a ove će godine na radionicama sudjelovati čak 1700 mladih do 30 godina koji su završili obrazovanje, ali još nisu pronašli posao, a prvi će put sudjelovati i studenti.

Radionice ovoga programa usmjerenoga na mlade u Sisku su se održale u prvoj godini provedbe, a kako bi što veći broj mladih imao priliku osnažiti svoja znanja i vještine, radionice će se u Sisku ponovno održati u svibnju ove godine. Najbolja su preporuka za prijavu i sudjelovanje zadovoljni polaznici, a jedna je od njih i Nives Šestanović iz Siska, koja je u programu sudjelovala 2017. godine: „Jako sam zadovoljna cjelokupnom organizacijom i stečenim znanjima jer program nesumnjivo doprinosi boljoj budućnosti naše sredine. Posebno moram istaknuti stručne predavače i mentore, koji ne samo da su voljni prenijeti nam svoja znanja nego i uložiti dodatan trud kako bismo dobro razumjeli i svladali sve gradivo. Strpljivo su odgovarali na sva naša pitanja i bili su nam na raspolaganju i u stankama i nakon radionica. Ovaj je program, koji je nadmašio moja očekivanja, odlična prilika za mlade motivirane ljude koji teže vlastitomu razvoju i umrežavanju.”

Tijekom dvodnevnih radionica mladi u Sisku moći će učiti o životnim i poslovnim vještinama koje mladima najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada, a koje poslodavci traže. Prvi dan programa posvećen je poslovnim vještinama, odnosno temama kao što su upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima će predavati iskusni predavači Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić. Drugi je dan posvećen stjecanju novih spoznaja povezanih sa životnim vještinama, poput osobnoga razvoja i razumijevanja sebe, komunikacije i davanja povratnih informacija te interakcije i umrežavanja, o kojima će mladima govoriti stručnjakinje za ljudske potencijale Jelena Kupinić i Anita Radoš.

Prijave su na besplatne radionice programa Coca-Colina podrška mladima za 2019. otvorene, a mladi još mogu osigurati svoje mjesto na mrežnim stranicama Coca-Cole HBC Hrvatska. Osim u Sisku u ovoj godini radionice će se održati i u Rijeci, Koprivnici, Bjelovaru, Požegi, Karlovcu, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Šibeniku i Zagrebu.

Uz sudjelovanje na predavanjima polaznicima će biti dostupna i mrežna obrazovna platforma na kojoj će biti dostupni dodatni materijali i literatura. Na kraju dvodnevnoga programa Coca-Cola HBC Hrvatska izdat će potvrdu o završenoj obuci, a životopisi sudionika ostat će u bazi partnera projekta – Grupe Selectio, vodeće grupacije u upravljanju ljudskim potencijalima u Hrvatskoj.

O Coca-Coli HBC Hrvatska

Coca-Cola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtka u industriji bezalkoholnih napitaka u Hrvatskoj, a ujedno je i ovlaštena punionica tvrtke The Coca-Cola Company. Coca-Cola HBC Hrvatska jedina je tvrtka u državi koja proizvodi i distribuira Coca-Coline proizvode, među kojima je i Coca-Cola, koja se u Hrvatskoj počela proizvoditi 1968. Sjedište je tvrtke u Zagrebu, gdje je smještena i punionica, a proizvodi se distribuiraju putem šest tvrtkinih skladišta i distribucijskih centara. Prodajna se ponuda tvrtke sastoji od vodećih robnih maraka Coca-Cole, Coca-Cole Zero, Fante i Spritea i robnih maraka pod ovlasnicom drugih tvrtka. Coca-Cola HBC Hrvatska neprestano traži nove prilike kako bi proširila svoju prodajnu ponudu i tako omogućila potrošačima u Hrvatskoj što veći izbor svojih proizvoda. Tvrtka poduzima sve mjere u cilju osiguranja najviše kvalitete svojih proizvoda. Usto, snažan se naglasak stavlja i na održivi razvoj poslovanja, koji je usko povezan s održivim razvojem zajednica u kojima tvrtka posluje.

Coca-Cola HBC Hrvatska dio je skupine Coca-Cola HBC koja posluje u 28 država i opskrbljuje tržište od oko 595 milijuna stanovnika. Skupina je proglašena svjetskim predvodnikom u industriji napitaka u sklopu svjetskoga i europskoga Dow-Jonesova indeksa održivoga razvoja, a također je uvrštena i u indeks FTSE4Good. Dionice Coca-Cole HBC uvrštene su u najviši razred Londonske burze, tzv. premium listing (LSE: CCH), a kotiraju i na Atenskoj burzi (ATHEX: EEE). Za dodatne podatke posjetite mrežnu stranicu
https://hr.coca-colahellenic.com/hr/.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here