“Cvjetnim korzom“ otvoren Sisački sajam cvijeća

Riječi: Marjan Gašljević

Foto:Miroslav Šantek Cobra

8. svibnja „Cvjetnim korzom“ otvoren je Sisački sajam cvijeća na kojem će posjetioci moći uživati u prelijepim cvjetnim instalacijama ali i kupiti trajnice i jednogodišnje sadnice ukrasnih biljaka od uzgajivača cvijeća. Tema ovogodišnjeg „Cvjetnog korza“ i Sajma cvijeća je „Sisak grad sporta“. Naizgled odraditi ovakvu temu cvjetnim instalacijama je teško, međutim, poslije povorke mališana sisačkih dječjih vrtića i prvih i drugih razreda sisačkih osnovnih škola i razgledanja izložbe koja je popunila sisački Gradski park vidljivo je da vrijednim rukama cvjećara, odgojitelja i učitelja nije nedostajalo niti ideje a niti rješenja za iznenađujuće kombinacije cvijeća i sportskih rekvizita.
Prethodnih godina ovu manifestaciju pamtimo po, isto tako, prelijepim idejama i rješenjima ali i po nesmiljenoj kiši koja nas je u te dane znala itekako smočiti. Niti ove godine dani koji su prethodili Sajmu cvijeća nisu nudili optimizam obzirom da je nebo nesmiljeno zalijevalo Sisak. Zahvaljujući vrijednom radu sisačkih komunalnih službi Park je, praktički, „osušen“ a sam dan je ponudio lijepo i ugodne vrijeme koje je omogućilo raskošnu povorku razigranih mališana sisačkim ulicama.
Naravno, kao i uvijek, povorku je poveo puhački orkestar Građansko-željezničarske glazbe Sisak uz čije vesele taktove su se zaljuljali i neki mame i tate, djede i bake koji su došli popratiti svoje mališane koji su radosno i razigrano pratili ritmove orkestra.
Razigrana, šarena povorka na kraju je završila na bini u parku te tako otvorila Sisački sajam cvijeća. Što se, pak, vremena tiče prognoza do nedjelje je dobra pa, svakako, obiđite Sajam, razgledajte cvjetne instalacije i uživajte u njima a kod naših vrijednih uzgajivača cvijeća kupite neku ljepoticu koja će ukrasiti Vaš vrt, prozor ili okućnicu. A ako baš niste pri kupnji, svakako će Vam svaki od nazočnih proizvođača dati koristan savjet za sadnju i uzgoj Vaših biljaka i podjeliti s Vama iskustva iz vrta i okućnice.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here