Zbog ignoriranja institucija Inicijativa branitelja grada Petrinje prijeti da će poduzeti daljnje korake

Inicijativa branitelja grada Petrinje, koja je 23. ožujka 2019. na više adresa, između ostalih na one predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, poslala dopis u kojem se protive realizaciji projekta prihvatilišta za tražitelje azila na lokaciji nekadašnjeg izbjegličkog naselja u Maloj Gorici, je u svom mailu od 3. svibnja priopćila kako će ne odgovore li institucije na njihove zahtjeve pokrenuti mirne prosvjede te na dan izbora za EU parlament blokirati državne ceste koje idu prema Sisku i Petrinji. Rok koji su dali za ispunjenje svog zahtjeva je bio jučer, 8. svibnja 2019. godine.
Budući da nisu dobili nikakav odgovor Inicijativa je jučer na više adresa poslala novi mail. Sadržaj istog možete pročitati u nastavku.

PS-portal

 

Date: sri, 8. svi 2019. u 17:39
Subject: Re: Zahtjevi Inicijative branitelja grada Petrinje
To: Informiranje <informiranje@mup.hr>, <pitanja@mup.hr>, Odjel za građane <Gradjani@vlada.hr>, <predsjednik@vlada.hr>, <davor.bozinovic@mup.hr>, <zarko.katic@mup.hr>, <ured@predsjednica.hr>, <ministar@branitelji.hr>

Poštovani,

podsjećam Vas u ime Inicijative branitelja grada Petrinje da je danas bio zadnji rok (imali ste vremena od 23. ožujka)  u kojem smo tražili odgovore i dostavljanje odluka kojima stavljate van snage sve dosadašnje odluke vezano za izgradnju „Prihvatilišta za azilante u Maloj Gorici“. Nadali smo se do zadnjeg trenutka (do kraja Vašeg radnog vremena) da će te dostaviti traženo i udovoljiti našim zahtjevima kako ne bi morali organizirati prosvjede, blokiranje prometnica i kako bi građanima koliko toliko vratili povjerenje u institucije.

Na našu žalost to se nije dogodilo, nismo dobili NIŠTA, čak ni odgovor da ste zaprimili te da će te razmotriti naše zahtjeve. Ova šutnja institucija i ignoriranje oko 4000 građana koji su potpisali peticiju i ostalih građana do kojih peticija nije došla govori o Vašoj „brizi“ za građane, za običnog čovjeka, za one koji su Vam dali glas da bi danas sjedili gdje sjedite, za one koji su svojim tijelima obranili našu Domovinu i omogućili da Vi sad sjedite u udobnosti svojih fotelja, „dok nam pljujete u lice“ svojim ne odgovaranjem i svojim ignoriranjem.

Sramite se i Vi premijeru i Vi ministre i svi koji sjedite u Vladi. Još jednom ste pokazali i potvrdili da Vam mi ništa ne značimo i da „čete preko leševa“ da bi sproveli svoje „nakaradne odluke“.

Nadali smo se da će kod Vas ipak prevladati odgovornost prema građanima koji su Vam dali povjerenje da obnašate dužnosti koje obnašate u interesu građana Republike Hrvatske.

Sve daljnje korake na koje smo primorani, na koje ste nas VI gospodo primorali, snosit će te odgovornost i odgovarat će te građanima Republike Hrvatske.

Ovaj put smo u prepisku stavili Vas gospođo predsjednice i Vas gospodine ministre branitelja da vidite kako se naša Vlada i MUP odnose prema svojim građanima.

S poštovanjem

U ime Inicijative branitelja grada Petrinje

Ivo Vranić i

Luca Gašpar Šako

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here