Sisačka rock scena oduvijek je bila bogata, o čemu u svojoj knjizi „Trenutak koji čekam“ najbolje svjedoči Miroslav Dimić. Govoreći o povijesti 55 godina sisačkog rock n’ rolla, Miro se dotaknuo svih bendova koji su stvarali dobar, tvrdi zvuk. Naravno, scena se i dalje razvija, stoga se svakog vikenda u sisačkim klubovima i kafićima može poslušati kvalitetna live svirka. Osvježenje na blues/rock sceni je glazbena skupina Bluzy Threesome koja, uz poštivanje pravila žanra, svojim izvedbama dodaje i poseban, osobni potpis koji daje dodatne začine i glazbu čini još zanimljivijom.

Juran Strmecky, jedan od najboljih mladih domaćih gitarista zaslužan je za izvlačenje maksimuma iz električne te povremeno akustične gitare. Svojom energijom na neki način odaje počast glazbenim idolima kao što su Joe Bonamassa, Eric Clapton i Jimmy Page.
Ritam benda, odnosno ritmična kralježnica skupine je mladi bubnjar i perkusionist Kristijan Tipura, dok je za dubinu zvuka zaslužan basist Augustin Mate Dovranić. Mate ranije nije plivao blues vodama, međutim njegovo glazbeno umijeće te istančani sluh učinili su da, osim što spravlja izvrsne pizze, mladi basist upravlja perajama poput morske ribe u bočatoj vodi. Konačno, u sendviču četveročlanog threesomea, svojim baršunastim glasom očarava Antonija Kihalić, pjevačica koja je u više navrata pokazala kako se može pregristi sirova kost.

Bluzy Threesome na svoj specifičan način izvodi obrade izvođača kao što su Beth Hart, Joss Stone, Jimi Hendrix te Joe Bonamassa. Njihove izvedbe moguće je poslušati već 17. svibnja u Charlie Brown Caffeu (ex. Default) u Sisku, a zatim u legendarnom zagrebačkom klubu Route 66 samo dan kasnije. Možda će u sljedećem, proširenom izdanju knjige „Trenutak koji čekam“ Miro Dimić pronaći mjesta i za mladi bend Bluzy Threesome.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here