12. svibnja 2018. rođen je Mihael Čaić: Kod Marka-Tatjane i Mije-Dragice velika fešta za prvi sinov-unukov rođendan

U subotnjem slavljenju čak 91 krizmanika- firmanika župe sv. Lovre, što je za objed i popodnevni nastavak s rodbinom i gostima „okupiralo“ dvorišta, terase i cestovna parkirališta ispred kuća novih pomazanika ( na večer su čak ispaljivani vatrometi), po sadržaju se izdvojila druga slična masovna fešta.
U Ulici Franje Miličića, a to je produžetak iza „ogledala“ raskrižja Ul. Gromova i Kućerine, jednako masovno, veselo i uz bogati stol slavio se rođendan. Na današnji dan, prije godinu dana, 12. svibnja u Sisku, rođen je Mihael, prvo dijete Tatjane i Marka Čaića, koji s roditeljima te bakom Dragicom i djedom, istoimenim Mihaelom, poznatim Mijom, žive u zajedničkom domaćinstvu. Njihovu pozivu na prvi rođendan sina-unuka odazvali su se brojni s jedne i druge strane mlade obitelji, u kojoj su baka i djed umirovljenici, a Marko i Tatjana vode OPG tradicionalnog naziva Kokin dom, sukladno uhodanoj proizvodnji i ugovorenoj masovnoj isporuci tovnih pilića.
– Imamo puno rodbine, prijatelja, suradnika i poslovnih partnera i za sve njih pripremili smo ovo zajedničko slavlje, dan prije prvog rođendana našeg sina. Neka je veselo i živo- kazali su sretni roditelji. Među gostima bilo je još nekoliko sličnih mladih parova sa svojim nasljednicima, malo starijih ili čak mlađih od njihova prvorođenca.
Mali Mihael lani još nije punio ni pola godine kada je koncem rujna njegov djed Mijo Čaić za puno prijatelja i rodbine slično organizirao proslavu svog jubilarnog 80. rođendana i istovremeno s unukom dvostruki imendan.
Za ovakve masovke najprikladnije je počastiti mesom s ražnja, pa su Čaići na ražnju ispekli odojka, a u subotu s vatre skinuli dva vruća janjca. U rasjecanju ove poslastice i slaganju pladnjeva opet su angažirani provjereni znalci ovakvog posla, prijatelji Josip Premužić -Škura i njegova supruga Draga, uz pomoć Josipa Vujnovića.
S veselice prvog rođendana najmlađeg Čaića nitko nije otišao ni gladan ni žedan, a ni neraspoložen, jer ih je sve ove subote popodne pjesmom i plesom zabavljao šesteročlani glazbeni sastav.
Novinar: Antun Petračić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here