Petrinja: Dama neće zamjeriti (ili možda hoće)

Došla je iz asfaltno cijele i sigurne ulice Brezje i krenula putem prema OŠ Dragutina Tadijanovića i obližnjem petrinjskom faksu i naletila na ono što svakodnevno već mjesecima (baš kao i mnogi Petrinjci iz drugih dijelova grada)proživljavaju – čari Aglomeracije. Ovim putem kojim prolaze stotine djece, njihovih roditelja, učitelja, studenata, građana, svoje tragove ostavili su teški strojevi u obliku rupa, neravnina,prašine i blata, a kad pada kiša velikih lokvi. Ponekad se čini da jedan šumski put izgleda bolje i prohodnije od ove ulice. Kraj tome se ne vidi. Svako malo dođe stroj, naspe pijesak, poravna cestu i tako do sljedećeg puta. A ona je samo htjela neokrznuta blatom i prašinom doći do obližnjeg faksa.

A onda su se kao po nekom tajnom dogovoru stvari poklopile.Na obzorju su se pojavili teški strojevi, radnici su zatvorili cestu za promet – nema sumnje “pala” je priprema za asfalt koji će prekriti svu tu nesreću. Da li će im ova dama (i tisuće Petrinjaca) zamjeriti?

The Lady don’t mind- je pjesma grupe Talking Heads. Stari, dobri, provjereni hit koji mi je pao na pamet kad sam ugledao taj petrinjski aglomeracijski prizor.Snimljena je na albumu Litlle Creatures iz 1985. i nezaobilazna je stvar u stvaralačkoj  priči nikad prežaljenih Talking Headsa.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here