Sestro pomozi!

U Maloj vijećnici grada Petrinje, gradonačelnik Darinko Dumbović održao je tiskovnu konferenciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva. Međunarodni dan sestrinstva medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju 12. svibnja, u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva. To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije.

Naime, često se može čuti uzvik i poziv:Sestro pomozi! Mnogi ljudi koji leže u bolnicama jako dobro znaju što znači prisustvo medicinske sestre u njihovoj blizini. Nažalost, ova vrlo zahtjevna i teška profesija je u Hrvatskoj slabo plaćena, a Europa i standard razvijenih zemalja jednostavno vapi za pomoći medicinskih sestara koje su tamo višestruko bolje plaćene nego u domovini i vrlo brzo će se Hrvatska sresti s velikim problemom i morati nešto učiniti.

Petrinjske medicinske sestre i osoblje iz Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja i  Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak na Odjelu Pulmologije i produženog liječenja i palijativne skrbi u Petrinji, došle su na poziv petrinjskog gradonačelnika koji ih je ugostio i čestitao im njihov dan, napominjući kako je njihova uloga golema i da je  kada su u pitanju zdravstveni projekti od Petrinjske kuće zdravlja do edukativnih stvari i preventive, sve što je naučio u tom dijelu naučio je od dr. prim. Kovač i  zahvalio svim timovima koji su došli u grad Petrinju i koji su napravili jednu sinergiju da Petrinja bude zdrav grad. Na pozivu gradonačelniku su zahvalile ravnateljica Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja Jadranka Bertović, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača dr. Marina Kovač,Adela Matušin, glavna sestra NPB „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo i Slavica Marijašević, odjelna sestra Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak na Odjelu Pulmologije i produženog liječenja i palijativne skrbi u Petrinji koja je gradonačelniku poklonila knjigu „Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu – svjedočanstva“, a on ih je darivao poklonima iz Zelene kuće i poručio da su vrata Grada otvorena i svim drugim medicinskim djelatnicima koje nije imao priliku ugostiti na današnjem prijemu, pogotovo medicinske sestre koje su u mirovini.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here