Petrinjske mažoretkinje su jako dobre – upravo su postale dvostruke državne prvakinje

Petrinjske mažoretkinje na 34. Državnom turniru mažoretkinja u velikim formacijama koji se održao 11. svibnja u Zaboku, u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske (SMPTH

Iza Petrinjskih mažoretkinja je jedno od najuspješnijih natjecanja proteklih godina. Kadeti su na turniru osvojili titule državnih prvakinja u dvije kategorije: velika formacija pom pon i velika formacija štap. Juniori su osvojili sjajno 2. mjesto u kategoriji klasičnih formacija pom pon te 3. mjesto u kategoriji velikih formacija mix. Kadeti su u klasičnoj formaciji pom pon zauzeli 4.mjesto. Prema navedenim rezultatima, svih 5 velikih formacija se kvalificiralo na Europsko prvenstvo koje će se održati u Zagrebu u srpnju ove godine. Uz velike formacije, Petrinjske mažoretkinje će na Europskom prvenstvu prikazati i ostale solo, duo-trio i mini formacije koje su se kvalificirale na 33. Državnom turniru još u ožujku ove godine.

Uz državni turnir, održao i se otvoreni kup u solo formacijama gdje su naše juniorke Emili Prelčec i Nina Škrinjarić osvojile 3. mjesto u kategoriji duo-trio pom pon, a kadeti 4. mjesto u kategoriji duo-trio štap (Paola Majcek, Ema Sabo i Jelena Šako).

Izrazito smo ponosni na sve naše djevojčice, djevojke i dječaka, kao i na trenericu Luciju Bešlić koji su se marljivo pripremali za ovo natjecanje. Sada već tradicionalno osvajamo odličja na nacionalnim i internacionalnim natjecanjima te na najbolji mogući način predstavljamo svoj grad u Hrvatskoj i šire. Ovim putem zahvaljujemo svima koji podupiru naš rad, predsjednici Udruge Petrinjskih mažoretkinja, gospođi Željki Banović, roditeljima na najglasnijoj podršci sa tribina, Savezu mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske na odličnoj organizaciji natjecanja, kao i Začretskim mažoretkinjama koje su bili izvrsni domaćini.

Sada slijede pripreme za nadolazeća natjecanja i nastupe. Već 2. lipnja djevojke putuju u Zadar na internacionalno prvenstvo mažoretkinja “Sunny Side”. Nakon toga, zajedno sa ostalim timovima mažoretkinja iz Hrvatske i susjednih zemalja, obilježit će Svjetski dan mažoret sporta, 9. lipnja na trgu Bana Jelačića u Zagrebu. Također, raduje nas da ovom prilikom možemo najaviti 16. revijalnu smotru mažoretkinja u Petrinji, kojom će Petrinjske mažoretkinje proslaviti 22. obljetnicu uz prigodni program. Smotra će se održati 15. lipnja na gradskom rukometnom igralištu. Vjerujemo kako će to biti sjajna prilika za druženje i predstavljanje našeg rada domaćoj publici, kao i izvrsna generalna proba za Europsko prvenstvo koje nas očekuje početkom srpnja u Zagrebu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here