Uljepšava se sv. Benedikt. Vidjeli smo doista dobre stvari

Autor:Miroslav Šantek

Na istočnom brdu iznad Petrinje grada stoji Generalov breg na kojem se nalazi centralno petrinjsko groblje, posljednje počivalište mnogih Petrinjaca, mjesto koje se polagano prostorno širi i koje je Grad Petrinja odlučio uljepšati i modernizirati. Mnogi Petrinjci su primjetili da se već nekoliko mjeseci ne može automobilom doći do sjeverne strane groblja  jer je sve raskopano, bageri i radnici su na terenu, a nitko nema pojma o čemu se radi. Ali saznali smo danas.

Nakon što su (valjda) bar na kratko završile teške kiše, nastavljeni su radovi na groblju. Kako kaže direktor petrinjskog Komunalca koji upravlja grobljem Vlado Lovreković, Grad Petrinja je iz Intervencijskog plana uložio u groblje oko 2 milijuna i 800 tisuća kuna plus PDV. Prije samog uređenja napravljena je drenaža groblja, a onda se krenulo u gradnju velikog parkirališta sa velikim potpornim zidom – sasvim sigurno objekta kojeg su mnogi vidjeli i kojima nije bilo jasno o čemu se radi, a uređuju se i staze unutar groblja od kojih će se dioasfaltirati, a dio obložiti kockama.Za dva mjeseca bi sav posao trebao biti završen i groblje bi trebalo izgledati puno ljepše i bolje.

I doista, vidjeli smo kako dosta radnika radi na tim projektom, a sa svojim timom ove radove  obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je jako zadovoljan viđenim radovima na ovovm dijelu groblja, a već ima zamisli da njegov tim napravi projekciju donjeg dijela parkirališta i da ono uđe u obnovu i novi izged, a najavio je i energetsku obnovu objekta na groblju.Ponovio je da Petrinja prednjači u povlačenju novca iz EU fondova i da je ona svijetli primjer od čak 100 milijuna eura provedbe projekata.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here