Na toj velikoj kući koja se nalazi u ulici kojom miriše kruh i u kojoj živi 123 petrinjske djece traju radovi

Autor:Miroslav Šantek

GDJE SE SAKRILO SUNCE? – zapitali su se petrinjski klinci iz petrinjskog dječjeg vrtića Slap – onog koji se nalazi u ulici u kojoj svaki dan miriše kruh od Edija – Ivane Brlić Mažuranić, a koji su sa svojom tetom krenuli tom ulicom držeći se za ruke i gledajući u sivo nebo iznad Petrinje. Teške kiše su tek stale i sunca nije bilo. Al već je njima njihova teta Maja složila priču što se s njim dogodilo, a na povratku u svoju veliku kuću sreli su svog susjeda – petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića koji je došao vidjeti kako napreduju radovi na energetskoj obnovi u kojoj skoro svaki dan na neko vrijeme živi i 123 djece raspoređenih u pet odgojnih skupina a na koje paze 10 odgajateljica

Ideja i potreba za obnovom ovog derutnog i prijeko potrebnog objekta se stvorila još prije četiri godine i onda je Grad Petrinja  na vrijeme intervenirao prijavom na Natječaj od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i u veljači ove godine započeli su radovi – objašnjava ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović. 

Građevinske skele i zaštitne mreže koje su prekrile cijeli objekt je postavila domaća firma koja je dobila ovaj posao – Stanić graditeljstvo, a njihov predstavnik Stjepna Stanić kaže da sve ide prema planu i da je zadovoljan isplatama, da nema nikakvih problema i da će završetak ovog posla vrijednog oko 2 milijuna kuna s PDV-om biti vjerojatno i prije roka, predviđa do početka srpnja.

U MOKRU TRAVU oko prekrivenog vrtića u obilazak do sada učinjenih radova, izvođač radova je poveo gradonačelnika i njegov tim koji je bio zadovoljan viđenim i rekao da bez EU novca u Petrinji ne bi mogli opstati i da su u zadnjih pet godina za petrinjsku djecu odradili 20 milijuna kuna projekata, a najavio je početak radova i na budućem Dječjem vrtiću u Češkom selu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here