Asfaltiraju već tri tjedna

Autor:Miroslav Šantek

Vruće je u Petrinji. U daljini sv. Lovro udara na sav glas označavajući podne, a na zapadnom dijelu grada, u Kolarevoj ulici kamion istresa vrući asfalt na teren pripremljen za asfaltiranje. Na tu paklenu vrućinu radnici lopatama razgrću i ravnaju tamnu masu koja će zauvijek prekriti rupe nastale od projekta Aglomeracije koji je u ovoj ulici gotov i koja je ušla u završnu fazu – vraćanje na prvobitno stanje.

Posljednjih dana svjedoci smo ubrzanog asfaltiranja ulica – teme i problema iz kojih se čitajući komentare na društvenim mrežama ili još preciznije i stvarnije – slušajući što ljudi govore na ulici ili u kafiću, može  zaključiti da je problem rupa na ulicama najvažnija stvar građanima, važnija od bilo kakvih projekta i mlijuna kuna što dolaze iz raznih EU fondova. Građani su jako osjetljivi na stanje cesta i spominju kvarove na automobilima, blato i prašinu i jednostavno žele da se to stanje prekine i vrati u normalu.

Direktor petrinjske Privrede Zoran Zechner  kaže da već treći tjedan saniraju i asfaltiraju ulice koje su bile degradirane u projektu Aglomeracije: Dujnićevu ulicu. Kučerinu, Trg Stjepana Radića, križanje Gajeve i Turkulinove, Mihanovićeve, Kačićeva, prilaz OŠ Dragutina Tadijanovića, prilaz školi Dragutina Tadijanovića, a najavljuje Vinogradsku, Lopašićevu i cijelu Sapunarnicu, sve s cilejm da se te prometnice postave u upotrebno stanje.

Radove na ovoj ulici je danas obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji kaže da će poduzeti sve da građani uskoro nemaju ni jedne rupe na cestama. Gdje god je završila Aglomeracija da se ceste moraju staviti u funkciju i radit ćemo sve dok građani ne budu zadovoljni. Napominje da treba razlikovati gradske, županijske ii državne ceste i da želi da se županija uključi i sanira petrinjske ulice koje su u njihovoj nadležnosti za održavanje, a isto tako i za Hrvatske ceste jer grad tu ne može sam ništa.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here