Antonija i Matija – Just Married

Autor:Miroslav Šantek
Novinar u svatovima? Ništa čudno, budući da se radi o PS portalu čiji je slogan:Samo dobre priče. A jedna se dogodila ove sunčane i vruće subote na kraju svibnja. I to u Hrastovici.
Kao u nekoj priči iz davnina, bajci koja se čita djeci u zimskim noćima koja uvijek počinje onim riječima: Bilo jednom….. Bile stvarno jednom u toj Hrastovici, živopisnom selu naslonjenom i neraskidivo povezanom s Petrinjom tri sestre Harambašić_Mihaela, Jasmina i Antonija.Bile su one dio stvarno lijepih cura što ovo selo izrodi, rasle, stasale, zaljubile se i na kraju otišle iz Hrastovice.
Ove subote njihova majka Milka plače. I od sreće i od tuge. Ona ostaje sama u velikoj kući prepunoj soba i praznine. Njena djeca su polako odlaziila u bračne vode. Prvo Mihaela, za njom Jasmina, a danas i Antonija – cura koju pola Petrinje zna kao Tonku, curu koja je u vezi s jednim mladićem Matijom Jurčevićem i to čak 13 i pol godina. Takve priče, takvi stvarni događaji neprekidne ljubavi mladih ustvari skoro da i ne postoje. Od davne 2005. petrinjski park još uvijek krije njihov prvi poljubac, a godine koje su prohujale su samo učvrstile njihovu vezu, njihovu ljubav. Sve do ove subote kad su odlučili stati pred oltar na brdu u hrastovačkoj crkvi sv. Bartola pred tamošnjeg župnika Igora Barišića i uz kumove Zrinku Dolenec i Aleksandra Tukerića. Ovaj mladi par će živjeti u Petrinji, a obadvoje su zaposleni.
Sjedam u auto i vozim niz hrastovačku padinu. Hrastovica leži uspavana toplim suncem. Ljudi umiru, djeca se rađaju. Život nikad ne staje. On ide dalje. All We Need Is Love – pjevaju oni liverpulski čupavci The Beatles. Samo nam je ljubav potrebna.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here