Pa Ti izaberi

Autor: Marjan Gašljević

Zadnji vikend u mjesecu svibnju sad je već tradicionalno određen za Zibelijadu. O tome da je Zibelijada najvažniji događaj u godini u Sisku očitovalo se puno djece kroz školski rad na temu najvažnijeg događaja. Naravno, i mnogi odrasli su se suglasili s ovom tvrdnjom, a da se radi, zbilja, o najvažnijem događaju u Sisku potvrđuje i posjećenost. I ove godine, poslije mnogo kišnih i prohladnih dana, vrijedne članove Udruge Zibel vrijeme je nagradilo prelijepim toplim i sunčanim danom koji je omogućio cjelodnevno druženje Zibelčana i njihovih mnogobrojnih gostiju u prelijepom ambijentu sisačkog kupališta Zibel. Naravno, nije nedostajalo dobrih vibri u tom ambijentu. Točilo se već poznato, izvrsno Zibelsko pivo, a roštilji se nisu gasili cijeli dan kao niti kotlovi s grahom i gulašem –  uz cjelodnevnu dobro biranu glazbu. Na svoje su najviše došla mnogobrojna dječica svih uzrasta koja su neumorno koristila blagodati sportskih terena ali i igre na nekoliko „napuhanaca“ koji su im bili na raspolaganju.
Ovogodišnja Zibelijada posvećena je prvenstveno, uz zabavu i druženje obitelji, prikupljanju sredstava za učenicu OŠ Viktorovac, djevojčicu Luciju, kojoj je nužna hitna operacija. Sredastva koja su potrebna za operaciju su oko 90 tisuća kuna, a empatični i nadasve vrijedni članovi Udruge Zibel u žurnoj akciji vjeruju da će prikupiti potrebita sredstva stoga su, pored Zibelijade, organizirali i druge humanitarne akcije te dva koncerta u sisačkoj KKV. Svi vjeruju u uspjeh akcije ali nadasve u uspjeh u liječenju male Lucije s nadom da će se i ona izliječena priključiti razigranoj djeci na narednoj Zibelijadi.
Sama Zibelijada je, i na neki način, poligon gdje se susreću mnogobrojni prijatelji i poznanici koji se, moža, nisu dugo susreli i vidjeli ili su se vidjeli sinoć ili jučer ali im je ostalo nešto za prepričati za danas u opuštenom i ugodnom okruženju.


Sisak je ušao u ovaj vikend ne samo s lijepim vremenom već i s hrpom događanja koja su ostala, čini mi se, u blagoj sjeni Zibelijade. Osobno sam pokušao popratiti i druge događaje međutim moje stare i spore noge odnjele su me samo na jučerašnje plivačko natjecanje dječjih vrtića u sklopu Dana sporta gdje su mali vrtićanci pokazali zavidnu razinu plivačke umješnosti postigavši odlične rezultate u malom i velikom bazenu što nudi nadu da će Sisak i dalje dugo biti pri vrhu na plivačkoj karti Hrvatske.
U subotnje prijepodne je, pak, u sisačkoj Ledenoj dvorani održan završni hokejaški turnir Male Škole U-8 hokeja te Velike škole U-10 Hokeja. Ovim turnirom na kojem su sudjelovale hrvatske škole hokeja spomenutog uzrasta zaključena je sezona hokeja, sustavi održavanja leda su isključeni i „odmarati“ će se do rujna kada opet počinjemo s punim pogonom i, vejrujem, novim uspješnim rezultatima.
Ako ste propustili neki događaj ne zaboravite Sisak je Grad sporta, a događaji se nastavljaju i dalje nizati pa, svakako, svratite, podržite svoje male i velike sugrađane i, jednostavno, uživajte u ljepoti svoga Grada.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here