U 66. godini umro je Branko Tušek – predsjednik jedne od najdugovječnijih humanitarnih udruga Humane zvijezde Hrvatske ’03.

15 godina djelovanja, odnosno humanitarnog rada poznatih sportaša odnosno nogometaša, najviše onih iz ‘brončane generacije 1998’, poput Gorana Vlaovića, Darija Šimića, Dražena Ladića, estradnih umjetnika i glumaca, razveselilo je puno dječjih lica, a uz njihove humanitarne nogomentne utakmice prikupili su više od osam milijuna kuna koje su poklonili djeci s poteškoćama i djeci bez roditeljske skrbi.Svih ovih godina, sami su se financirali, nikada nisu bili na jaslama države.

Humane zvijezde Hrvatske ’03. ostavile su neizbrisiv trag i na petrinjskom području. Mnogi se sjećaju humanitarne utakmice na stadionu NK Mladost i nastup pjevača Lea. Petrinjci Branka nisu i nikad neće zaboraviti.

Goran Orešković, tajnik MNK Petrinjčica ovako je zapisao za PS portal:

…nekako smo u ovo doba prije četiri godine skupa istrčali na zeleni travnjak pokraj Petrinjčice.. Rekao si da dugo nisi igrao na boljem tepihu od našega i zamolio me za skorim pozivom na slijedeću utakmicu “svojih” Humanih zvijezda. Bile su tvoje, jedan si od osnivača, okupljao si ekipu i odazivao se na sve pozive koje bi ti neko uputio. Još se sjećam našeg prvog susreta i navigacije po Petrinji, tiskovne u maloj vijećnici, ručka u Štuki, utrpanih 6 komada u mreži, fešte poslije utakmice. Doveo si nam najbolje dečke, Grofa, Lea, Gorana Vlaovića, Branka Strupara…
Nismo se ponovo sreli, ti si svoju utakmicu, nažalost, izgubio…
I to, onu, najvažniju.
Bio si predsjednik Humanih zvijezda Hrvatske, saborski zastupnik, savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za sport i humanitarna pitanja, organizator 125 humanitarnih utakmica sa prikupljenim sredstvima od oko 8 milijuna kuna.
Što reći, čast mi je bila poznavati te, izgubili smo velikog čovjeka i prijatelja…
Vraćaš se svojoj Županji, nek ti je laka slavonska zemlja.
…počivaj u miru, prijatelju..

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here