IZZI – hrvatski proizvod vrijedan 10 milijuna kuna

Školama Sisačko-moslavačke županije predstavljena
obrazovna platforma vrijedna 10 milijuna kuna

Sisak, 29. svibnja 2019. – Gotovo 90 učitelja iz 26 osnovnih škola iz Sisačko-moslavačke županije okupilo se na javnom predstavljanju nove generacije obrazovnih materijala IZZI, izdavačke kuće Profil Klett koje je održano u Hotelu Panonija. Obrazovni materijali IZZI koji se sastoje od digitalnih i tiskanih obrazovnih sadržaja predstavljaju najveću investiciju u hrvatsko obrazovanje, vrijednu oko 10 milijuna kuna. Riječ je o potpunosti hrvatskom proizvodu, odnosno obrazovnoj platformi u čijem je sastavljanju sudjelovalo više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka.

„Prvo dojmovi o predstavljenoj obrazovnoj platformi su pozitivni, jer se puno toga nudi, a materijali su kvalitetno napravljeni. Obrazovni materijali Nina i Tino su odlični za dodatnu cjelovitu nastavu“, istaknula je Mirjana Pavlović, učiteljica iz Osnovne škole Mate Lovraka iz Petrinje.

Digitalni obrazovni sadržaji obuhvaćaju više od 1300 videozapisa i animacija, više od 2000 kvizova te više od 100 3D modela i virtualnih panorama, a u potpunosti su prilagođeni nadarenim učenicima, kao i učenicima s teškoćama u učenju. Također, obuhvaćaju modeliranje teksta za lakše čitanje učenika s disleksijom, dodatne animacijske sadržaje i prilagođeni prikaz za manji zamor oka.

„Pristup je novi i motivirajući za učenike i u potpunosti slijedi zahtjeve suvremenog podučavanja“, kazala je učiteljica engleskog jezika Agata Milčić iz Prve osnovne škole u Petrinji. Učiteljica engleskog jezika Ivančica Puškarić iz Osnovne škole Braće Radić naglasila je kako su obrazovni materijali napravljeni na način da se na nastavi kreiraju životne situacije i razvijaju vještine.

Obrazovna platforma usklađena je sa stručnim smjernicama i važećim propisima aktualne kurikularne reforme koju je postavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here