Sad je sve crno na bijelo

Ekipa ljudi okupljenih oko Inicijative branitelja Grada Petrinje je mjesecima pokušavala na razne načine spriječiti izgradnju Prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici. Na kraju su uspjeli.  MUP je odustao od izgradnje, međutim, Inicijativa branitelja je htjela dovesti stvar do kraja i imati službene dokumente u rukama. Na kraju su ih i dobili i zato su se odlučili  još jednom obratiti javnosti priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. (PS portal)

 

Priopćenje za medije

INICIJATIVE BRANITELJA GRADA PETRINJE

Petrinja, 28. svibnja 2019.

Poštovani mediji,

                  Kako smo vas izvijestili da imamo čvrsta obećanja i informaciju o odustajanju od realizacije projekta „Uspostava infrastrukture i jačanje kapaciteta prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici” u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju, kojim upravlja Uprava za upravne i inspekcijske poslove Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske  dostavljamo vam dopis Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) od 27. svibnja 2019. u kojem nas obavještavaju da je MUP donio Odluku o poništenju Odluke o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Uspostava infrastrukture i jačanje kapaciteta prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici“ i samu Odluku od 24. svibnja 2019.

Sve ovo je dogovoreno na sastanku 23. svibnja 2019. na koji smo pozvani od strane Ministra branitelja Tome Medveda. Sastanku, u ime Inicijative, nazočili su Ivo Vranić, Darko Hrnčević, Tihomir Šalić i Željko Bjelac. Tom prilikom Ministar Davor Božinović javio se telefonom, čiji je razgovor pušten na razglas, gdje nam je obećao da će donijeti Odluku o poništenju sporne Odluke, te da se strpimo još malo. Zamoljeni smo od stane oba ministra da ne blokiramo državnu cestu na najavljeni dan, da im damo još par dana za donošenje Odluke jer u pitanju su procedure koje traju.

Iako nevoljko, pristali smo. Dočekali smo Odluku na koju smo ponosni i zahvaljujemo na ispunjenju obećanja oba ministra. Ovo je dokaz da se može sve kada se narod ujedini, kada imamo zajednički cilj bez obzira na boju, vjeru, stranačku pripadnost.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo prvenstveno svim građanima koji su nam dali podršku i svojim potpisom pridonijeli da spriječimo realizaciju ovog projekta, a i onima koji nisu vjerovali u nas i pokušavali nas „ocrniti“ jer su bili naša snaga za dalje i jače.

Zahvaljujemo se svim političkim opcijama koje su stale uz nas.

Zahvaljujemo se našim Udrugama kao što su URV – Veterani Domovinskog rata grada Petrinje, URV 2. gardijske brigade GROMOVI, UHBDRP SMŽ – podružnica Petrinja, HVIDRA Petrinja, UUHVDIB grada Petrinje, HPD Zrin, HPD Petrinja, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata – Petrinja.

Posebno se zahvaljujemo vama medijima (Petrinjski radio, PS portal, Dnevno.hr, HOP portal, MAX portal, Braniteljski portal, Priznajem.hr, N1, RTL, Dnevnik.hr, Mate Piškor – Jutarnji, Z1, Al Jazeera) koji ste pratili naš rad jer bez vas i medijskog „pritiska“ ovo ne bi uspjelo.

Inicijativa branitelja Grada Petrinje nastavlja svojim radom po pitanju ove i drugih tema koje su u interesu građana Grada Petrinje i Republike Hrvatske.

U ime Inicijative branitelja grada Petrinje:

Ivo Vranić  / Predrag Crepar

Tihomir Šalić / Pepo Mlađenović

Željko Bjelac / Luca Gašpar Šako

Darko Hrnčević / Ivica Skrbin

Ivica Hajdenjak / Ivica Domitrović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here