Petrinjska “Mjesečeva ulica” puna rupa

Autor:Miroslav Šantek

Bile prije rata u Petrinji tri dugačke ulice koje su od središta grada vodile prema jugu. Radićeva, Kučerina i Ratkovićeva.Prve dvije su nakon rata ostale istog naziva, samo se ta ulica Milana Ratkovića prepolovila i preimenovala u Ulicu Brezje i Matije Antolca. I sve tri su imali fini asfalt. A onda je došlo do raspodjele tih ulica na državne, županijske i gradske. To znači da u čijoj su nadležnosti da ih taj treba i održavati, premda su sve fizički u Gradu Petrinji.

Kažu da su Ameri u ljeto 1969. sletili na Mjesec. Proskakutali po njemu, zabili zastavu, pokupili nešto kamenja i vratili se na Zemlju. Postoje i snimke gdje skakuću pored velikh rupa oko njih. Postoje razne teorije da li je sve to ustvari laž i snimljeni prizor u nekom studiju ili se to doista dogodilo, ali ono što je sasvim sigurno su rupe koje postoje i na Zemlji. U našoj blizini. U toj ulici Matije Antolca.

Ulica Matije Antolca u Petrinji je županijska cesta, znači Županija ju održava a ne Grad Petrinja. Kako je prošla Aglomeracija, asfalt je nestao, pojavile su se velike rupe koje županijske službe povremeno napune pijeskom i poravnaju, a vrlo brzo se ponovno otvore. I rade velike probleme Petrinjcima. Rupa na rupi. Nemoguće je proći automobilom tu ulicu a da ne dođete u ozbiljnu opasnost da ga oštetite. I naravno ostanete bez određenog broja kuna i živaca. I to traje godinama. I ja sam oštetio automobil na toj ulici. Probušio karter, iscurilo  ulje, mogla je mašina “riknuti”, morala je doći vučna služba da ga odveze do majstora. A to sve košta. I tako unedogled. Od asfalta ni a.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here