Zašto hrvatska nafta odlazi na preradu izvan Hrvatske? – osvrt Predraga Sekulića

Ovih dana će se dogoditi poraz Ine, ali i poraz hrvatske neovisnosti. Po prvi put će hrvatska nafta izaći van granica naše zemlje i biti prerađena u nekoj drugoj zemlji.
I kada vam neki Mađar danas u Zg kaže kako je to poslovno pitanje, laže vas. Tko imalo poznaje povijest, zna da nas laže.

Za mene osobno je to poraz svih nas. Sram me zbog onih, znate kojih. Za mene su sveti i nemam ih čak pravo ni spominjati sad.
I mogu ja likovati kako smo sve ovo govorili i pisali godinama. I kako postoji zapisa stotine. I kako smo sve na listu papira napisali davne 2015. i podijelili svim saborskim zastupnicima. Ništa mi to ne znači. Ništa. Izgubio sam, izgubili smo.

I nemojte me molim vas tjerati da budem neugodan, vi fb borci koji me danas pitate što ćemo, a niste bili ni na 10% akcija koje smo organizirali.
Neki ljudi su ostavili godine života, živjeli dan i noć sa ovom borbom, zaboravljajući sve drugo ili barem stavljajući u drugi plan.
Ja nikoga nemam pravo pozvati na prugu. Više ne. Ja sam već u potrazi za novim poslom. Imam li pravo pozvati ljude, pa i njihove otkaze i njihove obitelji nositi na duši? Vjerujte mi, dovoljno mi je moja.

Nemam pravo jer nitko nije stao iza mene. Nije stala Vlada, ni lokalna zajednica, ni politika ni razne službe, a ni mnogi radnici (jer su bitne sindikalne pozajmice, a opravdanje je kako ja to sigurno ne radim bez koristi). Iza mene su stali jedino akademici, naftni stručnjaci, neki ekonomisti. Ali tko u ovoj lijepoj našoj cijeni takve? Zna se kakvi ovdje prolaze i kakvi su cijenjeni u našem društvu.

Ipak, ovo ne znači da sam se predao. Osobno sam već takoreći van Ine, ali ću se odazvati na poziv DORH-a (mada su se jebeno kasno sjetili), i završiti sudove govoreći sve što znam o Ini.
A bolesnike i partijske podanike našeg duopola koji će ovaj post tumačiti kao dokaz da sam dobio još neku milju kuna, pozdravljam i šaljem.. …..puse!

Predrag Sekulić

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here