Prvi petrinjski Zumbathon

Pod organizacijom sportske udruga Pokret danas je održan prvi „Zumbathon“ u našem gradu Petrinji kojeg je službeno otvorio gradonačelnik Darinko Dumbović, te je ovim putem kazao:
„Oduševljen sam prije svega jednom prekrasnom humanitarnom akcijom koja je na neki način objedinila različite plesne skupine koje su došle iz različitih dijelova lijepe naše Domovine. Svi su dali jedan ton ali i karakter kroz prekrasnu plesnu vještinu koja na kraju krajeva oplemenjuje čovjeka i dušu ali je i lijepa za vidjeti.
Kao gradonačelnik ću nastojati uvijek podržati ovakve akcije u kojima nikada ne smijemo zaboraviti one kojima je pomoć najviše potrebna, a to su bolesni i mogu reći oni koji su u sustavu nemoćni te ih moramo zajedničkim akcijama senzibilizirati javnosti i dati poruku da je to više od plesa, da to daje zajedništvo i to daje karakter civiliziranoga društva, društva koje ima odgovornost prema svi skupinama i dajemo poruku da se za takve stvari treba živjeti.
Danas sam ovaj događaj otvorio s jednim velikim oduševljenjem gledajući tu prekrasnu malu djecu, gledajući da tu simboličnu pomoć koju smo dali za našu malu Teu Matijević uz koju smo uvijek bili i dali sve od sebe da jedni drugima pomažemo. Danas to radimo kroz ples, zumbu, Zumbathon koji okuplja sve generaciju uz humanitarnu poruku, neka im je sa srećom.“ – zaključio je gradonačelnik.
Predsjednica udruge „Pokret“ i glavna organizatorica Zumbathona Josipa Trklja ovim se putem zahvalila svim organizatorima na pomoći, a to su Grad Petrinja, Turistička zajednica grada Petrinje te tvornica „Gavrilović“, nakon čega je istaknula:
„Glavni naglasak je bio na Teu Matijević koja je uistinu veliki borac, djevojčica od dvije godine koja se liječi od spinalne mišićne atrofije i potreban joj je novac za daljnje liječenje. Drago mi je da su uz nas zumba instruktori koji su došli ovdje posjetiti i pomoći u realizaciji ovoga projekta. Došlo ih je 10 iz Zaprešića, Sambora, Zagreba, Valpova, Siska i Petrinje. Trenutno se ovdje nalazi 150 natjecatelja odrasle dobi i 60-tak dječice koja su polaznici moje škole zumbe u fitness studiju „Bin“ u kojem treniraju dva puta tjedno. Kod nas treniraju grupe različitih životnih dobi jer je zumba fitness program koji nama ograničenja, treniraju djeca od 3 pa sve do 77 godina, uistinu imamo osobe starije dobi koji su prepoznale zumbu kao jedan dobar rekreativni oblik vježbanja. “ – zaključila je Josipa Trklja.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here