„Kornjačica Rita za tebe pita“ u glinskoj gradskoj knjižnici

Zašto bi jedna kornjačica za njih pitala, što ju to o njima zanima, znatiželjna djeca saznala su prošlog četvrtka u glinskoj gradskoj knjižnici na poučnoj i kreativnoj radionici koju je održala knjižničarka Lidija Klobučar.
„Kornjačica Rita za tebe pita“ bila je interaktivna zabava u kojoj su djeca  naučila neke zanimljivosti o kornjačama te isprobala savjet kornjačice Rite iz  istoimene slikovnice kako valja oprezno i sigurno prijeći cestu. Nakon što im je voditeljica radionice pročitala slikovnicu, mališani su izrađivali kornjačice od kamena. Na kraju su ih postavljali na, posebno za ovu
radionicu, izrađenu maketu ulica i raskrižja sa semaforima – ako je na njemu bilo zeleno svjetlo, svoje su kornjačice stavljali na zebru, a pred zebrom su ih  zaustavili kad je ispred njih bio semafor s crvenim svjetlom.
„Nadahnuće za radionicu posvećenu kornjačama bio mi je Svjetski dan  kornjača koji se obilježava 23. svibnja. Inspiracija me čekala u slikovnici  Gorana Čučkovića koju je prekrasno ilustrirala Mateja Boljar.“, rekla nam je profesorica Klobučar.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here