Mile Kekin u razredu (Razvoj publike u Pounju)

Jučer je u Hrvatskoj Kostajnici započeo projekt Razvoj publike u Pounju koju provodi udruga EKS – ekološko kulturna scena. Radi se o projektu koji ima cilj razvijati publiku tako da djeca i mladi upoznaju osobe iz društveno kulturnog života koji se predstavljaju svojim radom. To su pjevači, slikari, pisci, pjesnici, glumci, redatelji, te osobe iz svijeta kulture. Prvi koji je probio led je bio pjevač i frontmen grupe Hladno pivo Mile Kekin. Tako se Kekin predstavio osnovnoj i srednjoj školi u Hrvatskoj Kostajnici. Uz razgovore s mladima i djecom podsjetio se svojih početaka, a djeca su postavljala pitanja tako da je to zaista bio ležeran, ali motivirajući razgovor. Uz pratnju kostajničkog glazbenika Krunoslava Dubravca, pjevač Hladnog piva, Mile Kekin je u par navrata zasvirao svoje pjesme na oduševljenje školaraca.
Do kraja godine školarce Pounja će još posjetiti poznati kulturnjaci koji motivirajućim razgovorima i nastupima jačaju kulturnu scenu ove regije, te na taj način rade na razvoju publike. Projekt je financiralo Ministarstvo kulture.

Projekt je bio namijenjen zatvorenicima pod nazivom; Kultura u zatvoru. No kada sam vidio da nismo prošli na natječaju Ministarstva pravosuđa (prošli su pčelari) Projekt sam prilagodio za djecu i mlade mog Pounja. Smatram da je vrlo bitno za kulturu da se razvija od onih najmlađih, jer oni su budućnost! – kaže voditelj projekta Daniel Pavlić.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here