Sisačko – petrinjski BBB-i uspjeli u akciji: prikupljeno je 10 tisuća kuna za malu Siščanku Luciju Antolčić

Autor:Miroslav Šantek

Trofej Dinamo je jedno od najvećih malonogometnih natjecanja u državi kojem je glavni cilj sačuvati duh Dinama, okupljati mlade i ponovno ih približiti sportskim terenima. Igra se od svibnja do rujna u Zagrebu i okolici, ukupni nagradni fond je oko 130 tisuća kuna, momčadi na turnirima u sklopu natjecanja skupljaju bodove, a najbolje ekipe iz seniorske, veteranske i ženske konkurencije početkom rujna igraju veliku završnicu na Šalati.

Tako je turnir ove godine došao i u Grad Petrinju gdje se od 1.-8. lipnja igrao u sportskoj dvorani ŠRC Pigik, a pobjednik turnira je momčad “Meteora futsal” iz Zagreba. Na kraju turnira petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je podijelio nagrade najboljima, pozdravio humanitarni karakter ovog turnira i zaželio organizatorima da i iduće godine dođu u Petrinju. Nakon proglašenja pobjednika fešta se nastavila u kafiću pored dvorane uz Slavonske lole.

A ono što je doista posebno na ovom petrinjskom dijelu turnira je humanitarna akcija koju su organizirali sisačko – petrinjski Bad Blue Boysi, koji su kroz prodaju majica i sličnih rekvizita za pomoć maloj Siščanki Luciji Antolčić koja boluje od od teškog oblika skleroze kralješnice. BBB su i više nego zadovoljni jer su uspjeli prikupiti oko 10 tisuća kuna.

A pored finog kafića i dvorane su ostaci zaboravljenog i devastiranog hotela Gavrilović još iz 1991. koji se pretvorio u samu beživotnu ruševinu za kojom žale tisuće Petrinjaca. Taj sablasni, prazni prostor je sinoć doslovce izgorio. Kakvi bi to bili Bad Blue Boysi, a da na završetku ovako dobrog turnira koji nosi ime njihovog omiljenog kluba i činjenice da su uspjeli sakupiti novaca za pomoć  Luciji ne naprave pravu bakljadu. Ušli su u hotel i bakljama ga osvijetlili. Snimka iz zraka pokazuje prizor kao da gori. I gorio je od ponosa i slave. U petrinjskoj noći.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here