Novi napad na leteće krvopije u Petrinji kreće u četvrtak

Iz tvrtke „EKO-DERATIZACIJA“ d.o.o. javljaju da će provesti uništavanje komaraca na području koje obuhvaća potez Mošćenica-gradsko područje do Novog Selišta; prema jugu do raskrižja za Hrastovicu; prema Zagrebu do mosta za Brest Pokupski i prema zapadu iza stadion „Mladost“ cca 500 m prema bolnici i „Vili Gavrilović“ te vikend naselje „Vir“ u Nebojanu.

Uništavanje komaraca provesti će se hladnim zamagljivanjem s vozila u kretanju, u ranim jutarnjim satima, insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima koji nisu opasni za ljude ili toplokrvne životinje, ali bi kod osjetljivih osoba mogli izazvati iritaciju dišnih putova.

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanje te da ukoliko na obuhvaćenom području drže košnice s pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan uništavanja komaraca u vremenu od 4:00 – 10:00 sati

13.06.2019. u ranojutarnjem terminu od 5:00 do 7:00 sati – ČETVRTAK

Adulticidni tretman – suzbijanje krilatica obuhvatiti će sljedeća područja:

Potez Mošćenica – gradsko područje do centra, te prema jugu do raskrižja za Hrastovicu

 14.06.2019. u ranojutarnjem terminu od 5:00 do 7:00 sati – PETAK

Adulticidni tretman – suzbijanje krilatica obuhvatiti će sljedeća područja:

Prema Zagrebu od mosta za Brest Pokupski, te prema zapadu iza stadiona ˝Mladost˝cca 500m prema bolnici i ˝Vili Gavrilović˝, te vikend naselje ˝Vir˝u Nebojanu.

SUZBIJANJE KOMARACA – SREDSTVO, METODA

  • Sredstvo: NEOPITROID PREMIUM (sintetski piretrin), kojeg ćemo primijeniti hladnim i ULV zamagljivanjem. Kao otapalo koristiti će se voda.
  • Suzbijanje odraslih komaraca (krilatica) na otvorenim površinama
  • Adulticidni tretman ćemo provoditi hladnim zamagljivanjem sa zemlje, s vozila u pokretu uz korištenje uređaja za hladno zamagljivanje (MOBILSTAR E) za aplikaciju insekticida.

Svi Izvoditelji stručno su osposobljeni za rad s opasnim kemikalijama, stručno se usavršavaju kroz Program trajne edukacije za izvoditelje obveznih DDD mjera, posjeduju osobne plastificirane identifikacijske iskaznice za ovlaštene Izvoditelje DDD mjera te imaju regulirane svjedodžbe o zdravstvenoj sposobnosti radnika za poslove s posebnim uvjetima rada (rad s kemikalijama).

U slučaju loših vremenskih prilika u planiranom terminu, akcija suzbijanja krilatica odgoditi će se do prvog sljedećeg povoljnog termina, o čemu će obavijestiti građane.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here