Susret mladeži i treće dobi: Studenti Učiteljskog fakulteta prvi puta pjevali u Domu za starije i nemoćne osobe

Autor:Antun Petračić

Iako im se zgrade nalaze vrlo blizu, iz jedne do druge može se vidjeti, a dijeli ih prijelaz preko ceste i kroz pješačku zonu, tek su se sinoć, u ponedjeljak 10. lipnja, izravno upoznali studenti Odsjeka u Petrinji Učiteljskog fakulteta iz Zagreba i bake-djedovi u Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja.
Dio studentskog pjevačkog zbora uz duo svojih tamburaša, s voditeljicom i dirigenticom dr. sc. Jelenom Blašković, sugrađanima treće dobi ispunili su vrijeme između popodnevnog odmora i večere. Izvođene su poznate hit-pjesme i napjevi, a koncert završio arijom „Neka cijeli ovaj svijet…“ iz operete Jalta, Jalta.
Prvi dolazak studenata-pjevača u ovu ustanovu dogovorili su ravnateljica Doma Magdalena Komes i prorektor u Petrinji dr. sc. Marko Badrić, a odmah su izrazili obostranu želju za ustaljenje ove suradnje.


„Da korisnici ne budu izolirani iz društva organiziramo razne goste. Kako dolazim iz glazbenih krugova u posljednje vrijeme nastojim dovesti što raznovrsniju glazbu, čime korisnici uviđaju bogatstvo naše petrinjske kulture, kakve vrste glazbe i pjevače imamo, a da ne spominjem korisnost interakcije mlađih generacija i njih starijih. Novi susret s glazbom imat će korisnici na Dan hrvatske državnosti, kada će Gradska limena glazba u jutarnjoj budnici po Petrinji svirati ispred doma- kaže M. Komes, jedna od veteranki u GLG.
Glazbeni program studenata u Domu bio im je čak šesti nastup u mjesec dana. U Sisku su gostovali na koncertima HPD Danice i sjećanja na studentskog profesora Stjepana Rupčića, a u Petrinji uveličali Dan svoga Odsjeka, održali samostalnu večer s gostima… Uz ispitne rokove sada su „slobodni“ do jesenskog početka nove akademske godine.
Pjevački zbor studenata Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Petrinji nosi prikladno ime Magistri Petrinienses, broji 40-tak članova, među kojima ima i apsolvenata, a svira- pjeva i nekoliko profesora.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here