Za dva tjedna počinje gradnja školske sportske dvorane u Petrinji

U sklopu provedbe projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“  u Maloj vijećnici gradske uprave potpisan je Ugovor za rekonstrukciju OŠ „Mate Lovraka“ dogradnje školske sportske dvorane u ukupnom iznosu od 40.694.525,68 kuna. Ugovor su potpisali gradonačelnik Darinko Dumbović i direktor Ilija Beara tvrtke TEH-GRADNJA d.o.o.

To znači da stari, nikad ostvareni san tisuća petrinjskih sportaša za novom, velikom sportskom dvoranom polako postaje stvarnost. Ogroman “nevidljivi” posao je napravljen i za za dva tjedna počinje gradnja sportske dvorane.

“Snovi koji nisu ispunjeni za mnoge generacije, mogu reći da su ovdje ljudi pokraj mene koji ispunjavaju snove. Sve je to bilo izuzetno zahtjevno, ali najveći problem je bio osigurati ‘pare’. Kada pogledamo sve ono što smo napravili kroz društvenu infrastrukturu kao grad u svojoj strategiji dali smo određeni prioritet prema onome što su prije svega zaslužile generacije svih športaša koji su digli grad Petrinju sa svjetskim i europskim uspjesima. Međutim, uvijek je bila tema zadnjih godina, a više od skoro i 30 kada će imati svoju športsku dvoranu, stoga sam još i više ponosan što sam na čelu grada koji je sve dao od sebe da napravimo nešto što je izuzetno važno, a to je da dobijemo europska sredstva. Ono što očekujem od svih nas koji smo ovdje za stolom da napravimo prije svega da ga napravimo vrlo kvalitetno, na vrijeme, i da sve ono i što budemo radili i na kraju zaradili na ovom projektu da to opravdamo građanima Petrinje” – kaže gradonačelnik Darinko Dumbović, svjestan da se upravo piše velik komad povijesti.

Zahvaljujem se gradonačelniku i svima koji su nam dali povjerenje da budemo glavni izvođači na izgradnji ove dvorane. Nadam se da ćemo biti dio tog ispunjenja tog zajedničkog cilja, jer i nama je cilj da to napravimo kvaliteno i uredu i na vrijeme. Ja sam prije točno 40 godina radio vodovod Petrinja-Sisak, tako da je to bio jedan kapitalan projekt za ono vrijeme, a ovo će biti kapitalan projekt za ovo vrijeme” – izjavio je Dikretor TEH Gradnje Ilija Bear.

A oni koji su strpljivo odradili taj nevidljiv i težak posao je ekipa predvođena Vlastom Vuglec,Privremenom pročelnicom Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine koja je iznijela tehničke podatke: Radovi bi trebali započeti za 15 dana, a trajati će 17 i pol mjeseci, ovaj projekt je financiran dijelom iz  EU sredstava iz programa unapređenje infrastrukture za predškolski i školski, znači dio EU financiranja projekta iznosi 34 milijuna 297 tisuća kuna, a preostali iznos financira se iz proračuna grada Petrinje.

Ono što najviše zanima građane i javnost su svi mogući podaci o veličini, dužini, namjeni, popratnim sadržajima i sličnim stvarima, a sve ih možete pogledati i pročitati ovdje: Rekonstrukcija OŠ Mate Lovraka

 

NAZIV PROJEKTA: UNAPRJEĐENJE INFRASTRUKTURE ZA PREDŠKOLSKI I ŠKOLSKI UZRAST DJECE (3RP2) KK.08.2.1.06.0005

KORISNIK: GRAD PETRINJA

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 40.548.110,38 HRK

IZNOS EU POTPORE: 34.297.700,07 HRK

SPONZORIRANI ČLANAK

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here