Indijanac

Autor:Miroslav Šantek

Osobno sam fan filmske i televizijske čarolije koju već desetljećima snima i isporučuje svijetu na uvid američki redatelj David Lynch, najpoznatiji po TV seriji Twin Peaks koju krase mnogobrojni i osebujni filmski likovi i situacije koje se rijetko sreću u filmskoj umjetnosti. Lyncha ili volite ili ne, sviđa vam se ono što radi ili vam je potpuno glupo i bezveze, ali ne možete poreći da u njegovim djelima ima jako zanimljivih likova i scena.

Vjerojatno i svaki grad na ovom svijetu ima svoje stvarne osobe, ljude koje vidite na cesti, ljude koji su lokalne legende i koji žive u nekom svom svijetu, u nekom svom filmu i možda bi se svidjeli i samom Lynchu kad bi ih vidio i upoznao.

Jutros u petrinjskom parku je pored crkve sv. Lovre, zdanja koje dominira gradskim parkom i u kojem svakodnevno pomaže i sudjeluje u čišćenju i održavanju prošao petrinjski Indijanac. Čovjek u ozbiljnijim godinama života koji oko čela ima kožni remen za kojeg su zapiknuta velika pera neke velike ptice. Također i na stražnjem dijelu kragne njegove karirane košulje su pričvršćena velika pera i izgleda kao pravi američki indijanac. On ima i ovozemaljsko ime – Miljenko Hajdinak Indijanac. Umirovljenik je petrinjskog Komunalca, čovjek koji živi u svom svijetu i to treba poštovati. Indijanac je i slikar. Prije desetak godina imao je i samostalnu izložbu u obližnjoj Galeriji Krsto Hegedušić, a ako ste ikada imali priliku sjediti u Maloj gradskoj vijećnici mogli ste na zidu vidjeti njegovu sliku. Što Miljenka nagoni da se ukrasi tim perima samo on zna.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here