Nema ih ni za prste dvije ruke ali su krenuli čistiti Petrinju

Autor:Miroslav Šantek

Zajebana je to spika. Velim jutros jednom mlađem kolegi kako sam i sam u bivšoj državi kad sam bio srednjoškolac sa svojim prijateljima često čistio nasip Petrinjčice i Kupe, a i bio sam i učesnik radnih akcija. Mjesec dana svog mladog života, ljeta 1986. sam krampom i lopatom pošumljavao Staru planinu Balkan i uređivao granični prijelaz Jugoslavija – Bugarska. A on, onako s razmišljanjem tipičnim za ova današnja vremena veli da sam morao. Tu naša priča prestaje jer vidim da nema smisla.Jedno je pričati, a sasvim drugo djelovati.

Tako je danas ekipa mladih Petrinjaca okupljena oko Savjeta mladih Grada Petrinje –  ne možete ih ni na prste dvije ruke nabrojiti, mogla otići u kafić, pripremati neki tulum za večeras ili spavati do podne, ali nisu. Baš kao oni iz “mog” doba su odlučili organizirati akciju Zelena čistka, tiskali su majice koje bi dobio svaki sudionik akcije, izradili i polijepili  po gradu plakate, objavili svoje namjere na facebooku tisućama ljudi, preko portala obavijestili i pozvali i stare i mlade Petrinjce da im se pridruže i nije se odazvao nitko.

Ali, eto, oni su sami krenuli u obilazak grada i počistili stvar. Dobro je da još uvijek postoje volonteri. Jer danas su napokon, puno “bolja” vremena.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here