Đir do kupališta

Autor:Miroslav Šantek

Petrinjsko Gradsko kupalište na Kupi se službeno otvara u četvrtak. Počinje još jedna ljetna sezona kultnog mjesta na kojem mnogi Petrinjci provode svoje slobodne dane i mjesta koje bez sumnje čuva mnoge dragocjene uspomene i sjećanja. Malo stariji Petrinjci bi svakako mogli pričati o bezbrojnim avanturama i doživljajima za vrijeme bivše države kad je ovdje noćni život bio vrlo intenzivan. Pilo se, ljubilo se, plesalo se, često i potuklo i zabavljalo se do zore. Svi ti nabrojani faktori vode prema uspjehu nekog mjesta – znači samo i isključivo zabava. I naravno, u to doba se na kupalištu nije slušala “kuruza” i slične stvari već isključivo domaći i svjetski pop – rock hitovi.Tako su Petrinjci do rata u svom Discu na Kupi provodili razuzdane noći. Ali što je bilo – bilo je.

Mi, malo stažom stariji novinari se jako dobro sjećamo kad je 2003. Grad Petrinja obnovio kupalište i ponovno ga pustio u život. Asfaltirana je prilazna cesta, napravljeno parkiralište, osposobljen ugostiteljski objekt i Petrinjci su ponovno došli misleći da će sve biti kao nekad. Plesali su i pjevali, a onda polako odustajali od dolaska na ovo mjesto. Disco na Kupi nije radio, nije se moglo piti i ljubiti od sumraka do zore kao nekad, jednostavno nije to više bilo to.Grad Petrinja bi znao organizirati različite sadržaje koji bi privukli ljude, ali samo na jednu noć. Ono što ljudima definitivno nedostaje je taj običaj provođenja ludih i razuzdanih subotnjih noći prepunih mladosti, s vrlo jednostavnom formulom – dajte im da jedu i piju i plešu do “smrti”.

Jučer je asfaltirana prilazna cesta kupalištu. Ona što vodi iz Zagrebačke. Na 300 metara ili 1300 kvadrata potrošeno je 180 tona asfalta. Ovom asfaltiranju i pripemi kupališta prisustvovao je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji poziva sve građane da posjete u četvrtak kupalište i naravno, da provedu na njemu ljeto.

Danas smo se provezli biciklom do ovog mjesta. Napravili smo “đir  kao nekad”. Na kupalištu nema nikoga. Kafić radi. Terasa je uredna i velika. Sa zvučnika na terasi napokon urbana glazba – piči Radio 101. Kupa je ponovno malo nabujala od ove nedavne potop – kiše. Novi ugostitelj je u najmu ugostiteljskog objekta od ove godine i vidjet ćemo hoće li uspjeti privući ljude. Grad Petrinja i Turistička zajednica ove godine doista žestoko startaju raznim zabavnim programima koje ste već pročitali (vas više tisuća) na PS portalu i podijelili dalje putem društvenih mreža, a na samom otvorenju kupališta u četvrtak s početkom u 21 sat nastupa grupa Beatta Band.Njihov sastav ne znate, ali  znate pjevačicu. Dovoljno je reći Marija. Jest. Ona bivša Lovrekovićka. Dođite.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here