Nije lako trenirati u kolicima, s protezama i štakama, ali volja pobjeđuje sve

Hrvatski streljački savez za osobe sa invaliditetom (HSSOI)

U Zagrebu na strelištu Vrapčanski potok 15. i 16.06.2019. održano je prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom u gađanju zračnim i malokalibarskim oružjem. SKOI “CENTAR” iz Siska nastupio je sa šest natjecatelja koji su pokazali svoju kvalitetu. U trećoj godini postojanja, postali su najtrofejniji klub prvenstva sa 9 osvojenih medalja.
Najuspješniji je u kategoriji SH 2 bio Marijan Škledar. Taj dvostruki amputirac je svoje naporne treninge naplatio s cijelim setom medalja. U serijskoj zračnoj pušci je ponovio lanjski uspjeh i ponovo se okitio naslovom prvaka države. U disciplini R-4 (stojeći stav) osvojio je srebro, a u R-5 (ležeći stav) brončanu medalju.
Lanjska rekorderka serijskom puškom, Katarina Knežić (također SH 2), nije ponovo srušila rekord, ali je ponovila naslov prvakinje Hrvatske. U disciplini R-4 osvojila je broncu, dok je u R-5 ostala bez medalje na 4. mjestu.
Novi prvak države u kategoriji SH 0 serijskom puškom je Siniša Lovrenović!
Tihomir Ilijević (SH 0), koji je lani bio prvak serijskom puškom i pištoljem u svojoj kategoriji, ove godine u istim disciplinama osvaja dva srebra.
Novi član kluba je i iskusni pištoljaš iz Kutine, Stjepan Sviben koji je osvojio zlatnu medalju zračnim pištoljem u kategoriji SH 0.
Najveći tragičar prvenstva je Drago Števinović (SH 1) koji je gađao tri discipline pištoljem, Mk 25 metara, Mk 50 metara i zračni pištolj i u sve tri zauzeo četvrto mjesto.
Po prvi puta je u sklopu prvenstva održan i KUP HSSOI-a zračnim pištoljem u apsolutnoj kategoriji. Sisački klub je u KUP-u imao čak tri natjecatelja, Drago Števinović, Tihomir Ilijević i Stjepan Sviben. Ponosni smo što je na prvom KUP-u Sviben osvojio 3. mjesto, Ilijević je završio na 5. , a Števinović na 8. mjestu.
Ovim natjecanjem je završena, vrlo uspješna sezona kluba. Dva nastupa za reprezentaciju , pet medalja osvojenih na ligi i devet na prvenstvu Hrvatske vrijedno je ponosa! Nije lako trenirati u kolicima, s protezama i štakama, ali volja pobjeđuje sve – kaže za PS portal trener Tihomir Ilijević.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here