Retro: 2007.:Bilo je dobro dok je trajalo

Autor:Miroslav Šantek

Datum snimanja: 26.5.2007. Petrinja

Te 2007. u Petrinji se prvi put pojavila motorijada. Moto susreti –  susreti motorista iz mnogih klubova i zemalja koji u ljeto sjednu na svoje mašine i krenu u posjete prijateljima na organiziranu zabavu. To znači jedan vikend vožnje, druženja, jela, pića, golih plesačica i naravno – rokenrola. Ovi moto susreti su popularni u cijelom svijetu i prvoklasan su mamac za “civile” koji u velikom broju hodočaste na ovakve događaje jer na tim mjestima prvenstveno mogu uživati u pogledu na motore svih vrsta i kubikaža, koncertima poznatih rock bendova, roštiljima, pivu u hektolitrima, striptizu – jednostavno rečeno u prvoklasnoj zajebanciji.

Tako su i lokalni momci iz MK Big Chief uz obilatu pomoć Đure Gavrilovića (koji je također biker) i njegove mesne industrije i naravno Grada Petrinje tu svjetsku stvar dofurali u Petrinju.Parkirali su se na parkiralištu Gradskog kupališta na Kupi, a samo druženje i zabavni program se odigrao na prostoru kupališta. Napravili su po prvi put đir – moto defile po gradu i izazvali veliko zanimanje Petrinjaca, a kako u to doba nije postojao PS portal, facebook s puno korisnika i slični moćni internetski mediji, glas o njihovom događaju je bio skroman. No, vremenom su moto susreti postajali sve raskošniji i sve posjećeniji tako da danas spadaju pod petrinjske simbole, događaj koji je prepoznatljiv i koji će se i pod mus dogoditi.

Prvi moto defile na petrinjskim ulicama.

Organizatori su odlučili da za svirku budu zadužena dva hrvatska rock benda koji ne pašu baš na ovakve događaje sa svojim malo alternativnijim zvukom i koji nisu baš ni bili poznati široj javnosti. Bile su to grupe Ramirez i grupa Vatra. Osobno mi se taj pristup glazbi, tesktovi i zvuk ne sviđa, mada je na samom početku Vatra imala vrlo lijepu pjesmu koja je pomalo mirisala na dream pop i malo na nekadašnji EKV – Bilo je dobro dok je trajalo, ali to je bilo sve. Poslije se zvuk promijenio, pratio trenutne svjetske trendove, ali Vatra je uspjela preživjeti sve ove godine i svako malo sviraju po manjim klubovima i događanjima, a i diskografski su i dalje aktivni i to svakako treba cijeniti. Irena Celio-Cega je klavijaturistica tog benda. Sjećam se da je zapjevala te stihove:

Dok spavaš, spavaš, spavaš
da li čuječ moje molitve u noći
dok sanjaš, sanjaš, sanjaš
da li pratiš moje korake u stopu….

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here