Julijana Turajlić: Sve ima prvi put

Autor:Miroslav Šantek
Anamaria Rabatte je meksička pjesnikinja koja je napisala jednu od najmotiviranijih pjesama svih vremena: Za života brate, za života…. Svatko se može pronaći u tim stihovima, svatko može smoći snage da shvati da sve treba učiniti na ovom svijetu. Za života. Jer poslije će biti kasno i neće biti vremena.
Mnogi ljudi se bave nekim oblikom umjetnosti, mnogi pišu, slikaju, crtaju, sviraju… a nikad  nisu skupili hrabrosti tu svoju stranu pokazati svijetu. Jedna od takvih osoba živi u Petrinji. Ona se zove Julijana Turajlić.  Završila je školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a slikarstvom se amaterski bavi od svoje rane mladosti.Njena kuća je prepuna slika koje je u tehnikama suhog pastela, akrila i ulja izradila. Njena vječna inspiracija je žena – njena snaga i ljepota, kugla, sunce, rijeke koje neizmjerno voli: Sava, Kupa, Petrinjčica..
Julijanu su prijatelji uspjeli nagovoriti da održi svoju prvu samostalnu izložbu u životu i to u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac u Sisku 2. srpnja. Julijana će izložiti pedesetak radova, a svoju prvu izložbu je nazvala Buđenje u bojama.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here