Adrenalin u venama: Bernard Koljnrekaj – Beny

Autor:Miroslav Šantek

Možete li zamisliti kakav je osjećaj stisnuti gas i povesti se brzinom od 280 kilometara na sat? Ovaj čovjek to jako dobro zna. On je vozač i natjecatelj na Prvenstvu Hrvatske u cestovnim moto utrkama. Zove se Bernard Koljnrekaj.

Sve kreće s Tomosom – kaže ovaj Petrinjac koji je poznat kao lokalni zlatar i po nadimku Beny, a široj javnosti je potpuno nepoznat podatak da je njihov sugrađanin već 5 godina jako poznat u svijetu moto utrka. Kao klinac se zaljubio u motore – u već spomenuti Tomos Automatic, a onda ih je samo vremenom mijenjao, nabavljao i vozio druge vrste i marke motora da bi se 2014. odlučio okušati u nečemu što nijje baš za svakoga – moto utrkama.

On je jedini vozač moto utrka iz cijele Sisačko  – moslavačke županije, jako dobro poznaje asfalt Grobnika, Križevaca i Požege, a natječe se u dvije klase : 1000 stock –  Kraljevska klasa koja je najjača u Prvenstvu Hrvatske, a kako je po godinama života najstariji vozač (46), vozi i Big Boys klasu u kojoj se natječu vozači preko 40 godina starosti. Ponekad sudjeluje i na Alpe Adria europskom prvenstvu. Njegov najveći uspjeh je kad je2017. postao Viceprvak Hrvatske.

.Bernard vozi  Hondu CBR1000RR.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here