Nina Stepić: Zavodljiva “Turkinja” u petrinjskom parku

Autor:Miroslav Šantek

Ne znam zašto, ali uvijek kad su strašne vrućine moj mozak iz nekog svog razloga i kuta izvuče stihove stare pjesme Srebrnih krila u kojoj Vlado Kalember hrapavim glasom zapjeva: Gledaj topi se led, haljine ko sladoled, žute , plave, jagoda, gradom plove djevojke – gledaj topi se led.. a ekipa mu odgovori 30 u hladu, ljeto je u gradu…

30 u hladu je danas i u Petrinji. Vrućina je i u gradskom parku u kojem je Turistička zajednica Grada Petrinje u povodu Dana državnosti organizirala događaj nazvan Petrinjski vremeplov u kojem su građani mogli vidjetii čuti dijeloveiz petrinjskih legendi i priča koje su se dogodile na ovim prostorima. Park je vrvio starinom ,starim odorama,oružjem, legendama i mirisom prošlosti, a ja i Vlado Kalember u mojoj glavi naišli smo upravo na prekrasan i nestvaran prizor.

Kroz vrućinu, kroz topli zrak, potpuno precizno, gracioznih i agresivnih plesnih pokreta jedna crnokosa orijentalna plesačica je izvodila svoj zavodljivi ples, baš kao što su nekad pod šatorom i u mrkloj noći uz plamen svijeća Hasan paši Predojeviću plesale ljepotice pred njegovim očima.

Ova atraktivna i lijepa žena na sredini tridesetih godina svog života nije Turkinja već Hrvatica. Zove se Nina Stepić i u savršenoj je formi. Ona se već 15 godina profesionalno bavi raznim vrstama orijentalnog plesa i već deset godina na Kvatriću vodi svoj studio Ritam plesa u kojem je naučila tajne ove plesne umjetnosti mnoge Zagrepčanke, a zanimljivo je da je već prije dolazila u Petrinju  prenoseći svoje znanje, baš kao što je bila pozvana i držala plesne radionice kao učitelj u Japanu, Nizozemskoj, Grčkoj, Italiji, Njemačkoj, Bugarskoj, Sloveniji, Srbiji…

Nina živi od ovog posla i nastupa u libanonskom i bosanskom restoranu, raznim priredbama,poslovnim domjencima, priredbama, svadbama i sličnim stvarima a u Petrinji je ovog popodneva bila zgodna Turkinja koja je otplesala orijentalni ples u tri točke.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here