Popili smo piće pored Kupe

Autor:Miroslav Šantek

Prije nekoliko dana u Petrinji službeno se otvorilo Gradsko kupalište na Kupi za ovu sezonu 2019. U nedjelju predvečer, kad je sunce počelo lagano zapadati negdje u daljini iza kupskog mosta na Brestu sjeli smo na terasu na kojoj je bilo gostiju.Nije da nije. Vrijeme za srknuti kavu s mlijekom i rashladiti se pivom je bilo idealno. Pivo ko pivo, a kava je bila okej. Jedno 12, drugo osam kuna. Cijene petrinjske. Daleko od onih morskih dubrovačkih. A pogled je  neusporedivo ljepši. Kupa vijuga. Zeza se. Moćna, brza.Fali more, drž se kraja.

U goste nam je nenadan i nepozvan došao i jedan zlatni retriver, razigran i umiljat. I očito bez gazde. Zamazan ko cucak i slobodan. I s njim olakšanje sa zvučnika. Neopisivo lijepo je pijuckat piće uz stojedinicu i The Clash. Borio se čovjek protiv zakona, al je zakon pobijedio. Poznata priča. I Fought The Low viče pokojni Joe Strummer.

Kako sunce sve više zamiče na spavanje bude se leteće krvopije. Dolijeću i nemilosrdnu bodu kožu. S njima nema pregovora. Treba ih potamaniti do zadnjega nekako. A na površini Kupe čarolija. Igra svjetla, sjene i boja. Igra naših života.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here