Josip Pavišić pokušava u ugostiteljskom objektu na petrinjskom kupalištu na Kupi vratiti onaj prijeratni duh

Autor:Miroslav Šantek

10 je sati ujutro. Sunce počinje svoju ljetnu toplinu sve jače isporučivati na zemlju, a u dubokom hladu, ispod suncobrana na novoj terasi i s neprocjenjivim pogledom na zelenu ljepoticu Kupu sjedim na Gradskom kupaištu u Petrinji s Josipom Pavišićem – ugostiteljem koji je od Poslovnih zona koje upravljaju kupalištem od ovog ljeta dobio koncesiju za ugostiteljski prostor.

Josip ima zanimljivu priču. Kao i svaki Petrinjac koji se sjeća ovog kultnog prostora kojeg su svi zvali “Disko na Kupi” i on pamti neizmjernu količinu pozitivne energije, zabave, urbane glazbe, tada popularnih DJ-a, frajera na motorima, prekrasnih Petrinjki u toplim noćima – nešto što je bilo jako primamljivo i dobro za Petrinju, ali i za cijelu okolicu. Puno i Siščana, a i Zagrepčana se znalo naći u vrelini noći na ovom mjestu.

Josip je nekadašnji poznati sportaš – hrvač nekadašnjeg Gavrilovića koji je prije 6 godina krenuo u ugostiteljske vode preuzevši kultni Concord, a nakon dvije godine je pored njega izgradio svoj vrlo atraktivan i moderan kafić Meandar sa popratnim sadržajima sobama i apartmanima koji je super popunjen. Vrlo je aktivan u organizaciji zabave noćnog života pa je otvorio disco club Alpha, prešao je poslovno i preko Kupe i preuzeo biznis sa restoranom Mlinski kamen u Brestu, a od ove sezone sve snage je podredio tome da kupalište na Kupi povrati onaj miris, onaj duh i sadržaje iz zlatnih prijeratnih godina.

Kafić na kupalištu doista izgleda sjajno: zgodne konobarice će vam donijeti piće, opustiti se možete uz samu obalu Kupe s neprocjenjivim pogledom na čistu prirodu, zaštita od sunca je potpuna uz velike suncobrane, postoje atraktivni drveni stolovi i klupe, a i konstantno se radi na suzbijanju komaraca. U kafiću se pušta isključivo urbana glazba,a mnogi sadržaji u suradnji sa Gradom Petrinja i turističkom zajednicom Grada Petrinje će se održavati cijelo ljeto ovdje (između ostalog u srpnju će na kupalištu zasvirati legendarni rockeri Psihomodo Pop). Postoji i zamisao da se jedan dio ogradi kao dog friendly zona za sve one koji žele sa svojim kućnim ljubimcima doći na piće i zabavu. Pokušat će vratiti neki oblik nekadašnjeg “Disca na Kupi”, a sasvim sigurno ćete moći do dugo u noć ovdje se zabavljati.

Treba spomenuti i da Josip zapošljava čak dvadesetak ljudi, a to za Petrinju nije uopće mala brojka i ovim putem vas poziva da dođete do obale Kupe i osvježite se uz jedinstveni ugođaj. Ono što ste godinama čekali sad se počinje ostvarivati. Cijene su petrinjske. Kava s mlijekom 8 kuna, pivo 12 kuna… Dođite i provjerite sami.

SPONZORIRANI ČLANAK

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here