Mi plešemo – pored Kupe

Autor:Miroslav Šantek

Mi plešemo – povikao je 1980. tadašnji pjevač grupe Prljavo Kazalište, Davorin Bogović u istoimenoj, zimzelenoj pjesmi ovog benda. Poziv na ples koji se ne odbija. Ples – zavodljivi oblik ljudskog ponašanja, kreativnost, umijeće, gracioznost, samopouzdanje…..

Mnogi ljudi na svijetu plešu. Žene kažu da im je jako uzbudljivo, privlačno i lijepo vidjeti muškarca koji zna plesati. Ples je svud oko nas. Ples se sinoć dogodio i na obali Kupe na Gradskom kupalištu u Petrinji. Naime, već 11. godinu za redom članovi Plesnog kluba Petrinia – najbolji plesači Hrvatske pripremili su plesnu večer uz latino ritmove i dovukli sve svoje plesne snage i predstavili ih građanima koji su se u dobrom broju odazvali na njihov poziv i došli na kupalište. Na trenutke, ovakvi događaji donesu neki miris prošlosti na neka druga vremena koja su se odvijala na ovom mjestu i zabljesnu u ljetnoj noći poput krijesnice. U ovom slučaju  – plesne krijesnice. Natalija Antić Bijelac i njena rasplesana ekipa već dugo drži visoko podignutu ljestvicu u ovoj umjetnosti, ovaj klub je definitivno jedan od najtrofejnijih i najpoznatijih petrinjskih klubova u svijetu, a iza svega toga stoji veliki trud i rad. I odricanje u korist i slavu plesa. No, čini se da oni nemaju problema za budućnost. Puno malih i malo većih Petrinjaca im se pridružuje i uči svoje prve plesne korake u njihovoj školi.

Gepostet von Kupalište Petrinja am Samstag, 29. Juni 2019

I sinoć su isporučili ogromnu dozu rasplesane energije koju je baš kao i svi posjetiteji osjetio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je pozdravio ovaj događaj, izrazio radost što se kupalište kao kultno mjesto ponovno postaje odredište zabave Petrinjaca i na kraju i s ostalim građanima i “profesionalcima” zaplesao na plesnom podiju.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here