Sisak, Texas

Autor:Miroslav Šantek

Texas je jako daleko. Ta druga po veličini američka država obično asocira na kauboje i indijance, na preriju, divljinu, paklenu vrućinu, country glazbu, na sve one strip i filmske junake koje smo gledali kao djeca, ali zna taj Texas prijeći veliku baru i doći u naše krajeve. Preciznije rečeno – u Sisak.

Organizacija HiS PRINT Ministries je Američka organizacija sa sjedištem u Houstonu, Texas, koja je u Hrvatskoj sa svojim radom započela 2006. godine i to u Sisku, održavanjem bejzbol kampova i satova engleskog jezika. Od tada su svoje djelovanje proširili i na kampove za Američki nogomet i hokej, međunarodne klinike za trenere te mnoge druge programe, kako sportske tako i ostale. Ti vrlo zabavni i neumorni ljudi šire svoju pozitivnu energiju zrakom, pa su tako i jučer, na pakleno vrućem suncu na šetalištu pored Kupe održali Teksaški karneval.

Okupilo se dosta građana pored Slave Striegla i Antuna Gustava Matoša koji su mogli uživati u plesu, pjesmi, jahanju konja, raznim prigodnim igrama, a mnogi od njih kažu da je to bilo popodne za uživanje i pamćenje s njihovim američkim prijateljima.

Sisak, Texas. Fali Paris.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here