Potpisan Kolektivni ugovor za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Petrinje

U Maloj vijećnici Grada Petrinje održano je potpisivanje Kolektivnog ugovora za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Petrinje. Potpisnici su bili gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, Zvonimir Ljubičić, zapovjednik JVP Petrinja te Milan Trošelj, povjerenik sindikalne podružnice JVP.
Gradonačelnik pozdravlja sve prisutne u svoje osobno ime i u ime svojih najbližih suradnika te ističe:
„Kada se rade pregovori i razgovori oko Kolektivnih ugovora uvijek ja važno da se pronađe zlatna sredina i da se pronađe konsenzus s nama, Gradom kao vašem poslodavcu.
Vi ste ti koji radite kao zajednica i odgovorno društvo kada je gradu najteže i kada spašavate imovinu i ljude, tu ste vi ispred mnogih drugih i zato sada gledamo kako to staviti u financijski okvir kako bi svi bili zadovoljni. Danas smo došli do tog rješenja, ono je pred nama, ja ga svečano potpisujem i želim da on bude jedna dogovorena obveza između svega onoga što morate odraditi i svega onoga što mi kao grad nastojimo riješiti prema vam koji nam pomažete, vi ste nam i lijeva i desna ruka kad je u pitanju bilo kakva elementarna ili bilo koja druga nepogoda.


Zato mislim da smo pronašli zlatnu sredinu i da ćete svi biti zadovoljni. Ovaj Ugovor nam je temelj nečega što započinjemo u jednom novom ciklusu da se držimo svega onoga što moramo ispuniti. Ovo je posebna stvar jer svaki Kolektivni ugovor i sve ono što prema čovjeku koji radi, kada se ispuni, rezultira obostranim zadovoljstvom. „ – zaključio je gradonačelnik.

Zvonko Ljubičić, zapovjednik JVP Petrinja ističe kako je Kolektivni ugovor isti kao što je bio i prije četiri godine te da je jedina promjena u stimulativnim otpremninama za ljude koji odlaze u mirovinu te da se umjesto njih zaposle mladi, na što se gradonačelnik složio te kazao da se odmah popunjavaju prazna mjesta.

Milan Trošelj, povjerenik sindikalne podružnice Javne vatrogasne postrojbe navodi kako je ovo treći Kolektivni ugovor koji je potpisan s Gradom kao osnivačem i Javnom vatrogasnom postrojbom kao poslodavce te nastavlja:
„Ovaj Kolektivni ugovor koji je pred nama, koji je pred potpisom se u ničem značajno ne razlikuje od prethodnog Kolektivnog ugovora što bi značilo da su zaposlenici i osnivač zadovoljni, materijalna prava su ostala gotovo ista, radi se o nekim sitnim ažuriranjima. Htio bi iskoristiti priliku da se zahvalim gradonačelniku na razumijevanju, što je pronašao sluha i što se trudio da skupa sa čelnicima Gradske uprave i poslodavcem, gospodinom Ljubičićem pronađe kompromis i da na kraju budemo svi s tim zadovoljni.“

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here