Željko Bebek u Odranskom polju

Autor:Miroslav Šantek

Odransko polje je prostor uz rijeku Odru na njezinom donjem toku. To je zapravo južni nastavak Turopolja. U njegovu blizinu spadaju neka naselja oko Siska, a to su: Žabno, Odra Sisačka, Stupno, Greda i Sela kao središte Odranskog polja. Odransko polje je močvarni kraj pa ga nastanjuju mnoge vrste žaba, gmazova, glodavaca (močvarnih štakora) i ptica. Osobito je velik broj žaba gatalinki, koji su zaštitni znak ovog kraja.

Željko Bebek je najpoznatiji kao pjevač najveće rock grupe bivše Jugoslavije – Bijelog dugmeta. Davno, još 1983. je s Dugmetom snimio album “Uspavanka za Radmilu M” i zauvijek napustio bend. Bijelo dugme bez njega više nije bilo “ono Dugme”,  mada je Goran Bregović pronašao nove pjevače koji će nakon Bebekovog odlaska snimiti još tri albuma i 1989. se zauvijek raspasti.

Foto:YouTube screenshot

Bebek je krenuo u solo pjevačke vode daleko od rock zvuka Bijelog dugmeta. Počeo je pjevati pop i zabavnu glazbu i sve ovo vrijeme je diskografski i koncertno aktivan i mada je već ušao u ozbiljnije i visoke godine svog života i dalje je vrlo mladolik i pun energije. Nedavno je snimio videospot za pjesmu 100 sam dana pio u Odranskom polju, a možete ga uskoro vidjeti i čuti uskoro – 25. srpnja na koncertu u mjestu koje se smjestilo između Petrinje i Siska a zove se Mošćenica.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here